Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Nova kuca na vrata - gdje je dočekati?

doček
Zvonimir Pandža/Pixsell
24.12.2009.
u 12:05

Većina hrvatskih gradova priredila je doček na otvorenom na kojem će zabavljati domaće i strane zvijezde.

- Ja zdravstveno nisam u kondiciji za slavlje, ali osulo se cijelo društvo. Svi će sada na rivu, pa u đir po Marmontovoj, onda malo na pjacu... Sve sad ispada izdatak. Prijateljica mi veli da nije problem samo 500 kuna za večeru. Morala bi, veli, na frizuru, srediti nokte, uzeti si barem nešto novo od nakita i začas bi trošak dočeka za nju i muža došao do 200 eura. A to u ovoj situaciji ne dolazi u obzir - priča Splićanka Rosa, čije društvo je ranijih godina redovito odlazilo na doček Nove godine u razne hotele makarske rivijere.

Nova lica na otvorenom

Među više desetaka tisuća građana koji tradicionalno dočekuju Novu godinu na splitskoj rivi - a kojima će ove godine pjevati Toni Cetinski - bit će tako i novih lica. Vjerojatno kao i u većini hrvatskih gradova koji su odlučili svoje sugrađane razveseliti besplatnim zajedničkim slavljem na otvorenom. Onima na obali pridružit će se i dosta stranaca. Ponajviše ih se očekuje u Istri i na Kvarneru, po desetak tisuća u tim regijama, a ukupno na obali domaćih i stranih gostiju bi trebalo biti između 25.000 i 30.000.

Preskočit će tartufe

Turista će, prema procjenama domaćina, biti desetak posto manje nego na dočeku 2009. godine.

Kako bilo, u većini gradova, restorana, klubova, kafića sve je spremno da zabava 31. prosinca počne. Za provod u najluđoj noći dostajat će od čerdesetak kuna naviše.
Čerdesetak kuna stoji najjeftiniji šampanjac, bez kojeg nije prikladno ni na doček na otvorenom. Puljani, pak, imaju sreću pa za toliko mogu na doček u pulskom klubu Uljanik.

Gornja se cijena dočeka u restoranima i klubovima, koja jamči malo više glamura, bolji šampanjac i nešto egzotičniji meni, bliži tisući kuna.
Tridesetjednogodišnja Zagrepčanka Martina sa svojim će dečkom gotovo za upola manje novca na slavlju u svome domu ugostiti još četiri para.

- Sve je malo skromnije nego lani, ovaj ćemo put preskočiti neke delicije poput tartufa, skupih sireva i slično. Ali bit će narezaka, raznih salata, sarme, kolača, šampanjca... - otkriva Martina svoje novogodišnje planove.

Putnici za Beograd

Hrvata će, naravno, na ispraćaju 2010. biti na raznim stranama svijeta.
Iz agencije Atlas Airtours, recimo, javljaju da su Beč, Prag i Budimpešta i ove godine tradicionanlno dobro traženi za božićno-novogodišnja putovanja, a mjesto više tražilo se za Azurnu obalu, Pariz, Rim, Siciliju...

I novina u agencijskoj ponudi, doček Nove u Beogradu, pokazala se itekako zanimljivom domaćim putnicima.

 

Vukovar

Na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru bit će organiziran doček na otvorenom, a Vukovarce i goste zabavljat će osječki Passage band i tamburaši uz Hrvatskog sokola.

Vukovarski restorani također se pripremaju za goste u najluđoj noći. Najskuplji je doček u restoranu hotela Lav i stoji 400 kuna.

Doček na Dunavu, na brodu, bit će jedan od zanimljivijih u Vukovaru. U planu je večera, dakako šampanjac, te romska glazba, a sve po prihvatljivoj cijeni od sto kuna. (fm)

 

Rijeka

Bajaga i TBF na Korzu, scenarij je proslave ispraćaja Nove godine na otvorenom u Rijeci. U Opatiji će, pak, goste na otvorenom u najdužoj noći zabavljati Neno Belan, Fiumensi i Lady Luna

Kuhano vino, kobasice i živa svirka čekaju goste u Fužinama gdje tradicionalno njeguju goranski ugođaj. Svirat će bend Enigma, a fešta obično potraje do popodnevnih sati.

Klasični ispraćaj u Domu kulture u Fužinama predviđen je uz grupu San, a cijena večere, u koju je uključen aperitiv i boca vina po stolu, iznosi 180 kuna. (eč/VLM)

 

Pula

Puljani će na dva gradska trga slaviti oproštaj sa starom godinom. Doček je organiziran na najvećem trgu, Forumu, te na Danteovu trgu.

Nastupit će Mor Roll, Gustafi i Dogma, a program počinje u 22 sata. Na Danteovu trgu plesat će se na tradicionalnoj platformi Seasplash, koja je privlačna ljubiteljima ska, junglea, drum and bassa i sličnih ludih ritmova.

Najskuplji je doček u Puli u hotelu Histria po cijeni od 550 kuna, u hotelu Pula cijena je 510 kuna, a najjeftiniji je doček u klubu Uljanik po cijeni od 40 kuna. (mm/VLM)

 

Dubrovnik

Gosti Dubrovnika uživat će na Stradunu čekajući Novu godinu u društvu Mile Hrnića, koji je i gradski vijećnik, a svoj nastup u najluđoj noći Dubrovniku - daruje.

U restoranima se u Dubrovniku može proslaviti rastanak s 2009. po istim cijenama kao i u drugim hrvatskim gradovima tj. za nekoliko stotina kuna.

Najskuplji je doček u hotelu Hilton Imperijal gdje novogodišnja večera i proslava, uz nastup džez-sastava, po osobi stoje 800 kuna. (mpk, mv)

 

Split

Splitske su turističke vlasti izdvojile 550.000 kuna da bi na rivi Splićane i goste u najluđoj noći dobro zabavio Toni Cetinski s pratećim glazbenicima.

Prednost dočeka u Splitu svakako je to što brojni restorani, kafići u gradskom središtu rade normalno pa se i u najsvečanijoj noći može ući, popiti nešto, pojesti bakalar za samo dvadesetak kuna ili nešto slično.

Među skuplje dočeke u Splitu spada svečana novogodišnja večera u tamošnjem hotelu Le Meridien Lav, koja sa šest sljedova stoji šesto kuna. (mpk, mv)

 

Zagreb

Na otvorenom će Zagrepčane tradicionalno na glavnom gradskom trgu zabavljati Boris Novković, Davorin Bogović te Adastra i Flyer, a zagrijat će se moći i uz kuhano vino.

Doček u zagrebačkim hotelima bit će po običaju otmjen i, u mnogim, prilično skup. Novogodišnja večera u Sheratonu, recimo, stoji 1000 kuna, u Westinu 695 kuna, a u Antunoviću 640 kuna.

U klubovima poput Tvornice, Movie Puba, Gjure i sličnima stara se 2009. godina ispraća po cijeni od pedeset do 350 kuna. (dk/VLM, jk)

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Hemp
Hemp
12:57 24.12.2009.

ja u londonu....a sto da se radi.... ima se, moze se

OB
-obrisani-
12:40 24.12.2009.

Svim HR forumašima iz Slovenije želim sretne blagdane i uspješnu Novu godinu. Želim vama da u godini 2010 nastavite onako uspješno ulaziti u EU zajednicu kao dosada, da imate puno uspjeha na onome Haaškome sudu za nevine vitezove kao i na onome drugome za Hrvate imaginarnome Haaškome sudu kojega mi Slovenci nazivamo arbitražni sud. Jasno želim vama i što povoljnije kamate kod uzimanja dodatnih kredita. Nemojte dozvoliti da vas ogromni krediti smetaju kod domoljubnoga trošenja, jer novac nije bitan i najvažnija stvar za prosječnog građana HR je taj domoljubno hendikepirani osječaj da je pola Piranskoga zaljeva zasada još Hrvatsko more. Na kraju želim vama i da uživate u nogometu na World cupu u Južnoj Africi na kojemu če igrati najbolji i najuspješniji. Uživajte u navijajte za Sloveniju, Srbiju i bivšega grupnoga komšiju Englesku, jer nadaleko su poznati ta plemenitost i poštenje kod Hrvata da uvijek kada sami ne možete ili ste jednostavno preslabašni zdušno podupirete svoje susjede. Bog sa vama i ostanite mi još dalje tako uspješni i sjajni kao u 2009 godini i mi čemo svi u Sloveniji biti ponosni na vas kao dosada i dalje čemo vas poštovati i voljeti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije