Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tradicija

Njemačko omiljeno jelo za Božić su kuhane kobasice

kobasice
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
07.12.2015.
u 08:29

Prema istraživanju koje je proveo YuoGov institut pečeno meso, naravni i pohani odrezak jede 14 posto Nijemaca

Kuhane kobasice i krumpir salata u Njemačkoj su najpopularnija opcija za božićni objed, koje jede 26 posto Nijemaca u doba kada se izmjenjuju darovi a obitelji se tradicionalno okupljaju i ukrašavaju božićno drvce.

Prema istraživanju koje je proveo YuoGov institut pečeno meso, naravni i pohani odrezak jede 14 posto Nijemaca, a samo 9 posto  gnjavit će se s pečenjem guske.

Istraživanjem je obuhvaćeno 1.128 ljudi koji su odgovarali na pitanje  što će imati za božićni objed.

>>Svečanost Božića na drukčiji način. Isprobajte sarmu bez mesa

Komentara 4

ST
Stipan
09:52 07.12.2015.

Ovo na slici nisu kuhane kobasice već pečene! Nije Bockwurst nego Bratwurst !

VU
vucko
11:33 07.12.2015.

Kakav je redoslijed za Badnjak i Bozic u Njemackoj. Dok je obitelj na okupu onda su dijeca i unuci za Badnjak kod djeda i bake gdje se kiti bor i dijele darovi.Vrlo cesto se za hranu posluzuje krumpirova salata ia i hrenovke koje u Njemackoj nazivaju " beckim a u Becu frankjfurtskim " .Badnjak je uvijek stres i malo vremena za kuhanje ,pogotova ako ima unuka u stanu. Bozic je ipak pocasni dan kod katolika i kod protestanata. Za to se pripravlja obavezno govedska juha a za glavno jelo puran ili poljska guska,a moze i nesto od svinjetine.U prilogu knedli (kod nas sam ih naucio na mlince i peceni krumpir u masti od pecenja, uz grasak ili spargel ) Poslije svecanog rucka sladoled.Obicaj da se na bozicni rucak pozivaju roditelji koji su vec u mirovini ,a ako imaju vise djece onda svake godine kod drugih ,prema dogovoru,da nitko nije iskljucen od rodbine.Ima restorana koji reklamiraju bozicni rucak ,tako da kceri ili svekrve ne trebaju kuhati,na taj dan ! Ipak je to stres za obitelj i rodbinu i koliko se god vesele Bozicu ,sretni su kad sve zavrsi u miru.Za drugi i treco dan Bozica obavezna je sarma ,a od kad imamo i prodavaonice "Kroatische feinkost " mogu se naruciti skoro svi hrvatski specijaliteti: Prsut istarski ili dalmatinski,panceta ,slavonske kobase, vina i likera ,pa sto ti srce zazeli a sto treba naglasiti u Njemackoj je PDV na hranu samo 7 % " Sretan Bozic ! SRETAN BOZIC !

SL
stalno lazu
09:59 07.12.2015.

Ma za ovo podneblje Njemci su izmislili mercedes petnaest godina star sa milju kilometara. Isto je i s kobasicama. Kod nas narodna kobasica spric bljuv dok kod njih ipak imaju neke standarde.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije