Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razoružano

'Koji mu je broj noge otkrit će i koliko je obdaren...' Ovo su najčešći mitovi o seksu

seksi muškarac
Foto: Shutterstock
1/4
17.06.2014.
u 20:00

Kamenice su poznate kao afrodizijaci još iz davnina, ali istraživanja nisu ponudila konkretne dokaze tome u prilog.

Kada je seks u pitanju, uvijek nastaju neki novi mitovi.

No ovi su najuvrježeniji i najčešći. No ipak, možda će vas iznenaditi da se radi zaista samo o - mitovima! Evo koji su to!

Visina i broj noge otkriva ima li mali ili veliki

Žene, gledate li u muškarčeve noge s tajnom željom da povežete dužinu njegovih stopala, nosa ili prstiju s njegovim, hm, spolovilom? Ovo bi vas moglo razočarati.

Povezanost s duljinom muškarčeva stopala i penisa ima neke korijene u znanosti. Gen Hox ima svoju ulogu u razvoju prstiju, penisa i klitorisa, ali nema dokaza da muškarci s velikim stopalima imaju veće penise. Istraživanje koje je obuhvatilo 63 muškarca u Kanadi otkrilo je tek slabu povezanost između dužine penisa i veličine stopala. Isti slučaj je i s dužinom penisa i visinom, piše Daily Mail.

Drugo istraživanje obuhvatilo je 104 muškarca i otkrilo da nema nikakve povezanosti.

Muškarci su na seksualnom vrhuncu s 18, a žene s 28 godina

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Razina testosterona kod muškaraca je najvišim razinama upravo oko njihove 18. godine, a u žena je razina estrogena na najvišim razinama u srednjim dvadesetim godinama. Budući da su niske razine hormona povezane s nižim seksualnom nagonom nastao je i ovaj mit. Ali što znači vrhunac spolnosti? Ako vjerujemo da se radi o učestalosti seksa, neženje u tridesetim godinama najvjerojatnije će imati seksualne odnose četiri ili više puta tjedno, a oni u vezama će taj "vrhunac" najvjerojatnije doživjeti u 40-im.

Žene, slobodne ili u vezi, najčešće će imati seksualne odnose u svojim kasnim dvadesetim godinama. Dakle, ako po tome gledamo, seksualni vrhunac pokazat će se da ga muškarci doživljavaju kasnije od žena.

Seks pomaže u gubitku kilograma

Ako je vaš seksualni život prosječan, neće utjecati na gubitak kilograma. Seksualni odnos je "tek" srednje intenzivna aktivnost pa ako želite izgubiti kilograme, uz seks, birajte vježbe većeg intenziteta.

Muškarci misle na seks svakih 7 sekundi

Po toj računici bilo bi da muškarci pomisle na seks čak 6 000 puta na dan ili sa svakim udahom zraka. Da je to zaista tako, muškarci ne bi mogli normalno funkcionirati. Ipak, ostaje činjenica da na seks ipak misle češće nego žene. Više od polovice muškaraca na seks misli svaki dan ili više puta na dan dok to čini samo 19 % žena. Istraživanje provedeno 1994. godine otkrilo je da tek 40% muškaraca misli na seks nekoliko puta tjedno. Tim intenzitetom o seksu razmišlja 67 % žena.

Samo 4% muškaraca misli na seks rijeđe od jednom mjesečno u usporedbi sa 14 % žena.

Kamenice su afrodizijaci

Foto: pixabay

Foto: Thinkstock

Kamenice su poznate kao afrodizijaci još iz davnina, ali istraživanja nisu ponudila konkretne dokaze tome u prilog. Nije pronađen nikakav "poseban" sastojak koji bi mogao imati takvo djelovanje na muškarčev libido. Kamenice uglavnom sadrže vodu, nekoliko ugljikohidrata te neke minerale. Obiluju cinkom koji imaju veliki utjecaj na zdravlje sperme, ali kamenica nema nikakvih sastojaka koji bi uzrokovali "eksploziju" ljubavne želje.

Kontracepcijske pilule debljaju

Gotovo svi lijekovi imaju nuspojave, a poznat je mit da kontracepcijska pilula uzrokuje debljanje. Kada je prvi put razvijena, pilula je sadržavala vrlo visoke razine estrogena i progestina - sintetičke verzije hormona progesterona što je moglo izazvati debljanje. No, današnje pilule sadrže mnogo niže razine hormona, a istraživanja nisu pronašla dokaze o debljanju.

Seks prije sportskog natjecanja nije dobra ideja

Poznato je da se sportašima preporučuje ili čak brane bilo kakve seksualne aktivnosti prije važnih sportskih susreta. To je zbog mita da će sportaši nakon seksa imati manje snage, slabije će se koncentrirati ili neće imati dovoljno testosterona da zadrže agresivnost. Ipak, ovo je dobra vijest za sportaše. Istraživanje je otkrilo da sportašima seks prije natjecanja pomaže. U istraživanju su sudjelovali sportaši koji su imali seksualni odnos noć prije sportskog natjecanja i otkriveno je da su imali više razine testosterona dan poslije nego oni koji su se suzdržavali od seksaulnog odnosa.

>>Pitanja koja ne bi trebalo postavljati nakon seksa

>>Vježba za mišiće koju možete raditi u uredu, a osigurava bolji orgazam

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije