Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prvi spolni odnos

Nevinost je u nekim zemljama vrlo dragocjena. Pogledajte kakvo je stanje u Hrvatskoj

seks
Foto: Thinkstock
21.10.2016.
u 18:17

Obuhvaćene su 44 zemlje svijeta koji pokazuju kada mladi gube nevinost, a Hrvatska se smjestila na 32. mjesto

Durex je objavio podatke koji pokazuju koja je prosječna dob kada mladi prvi put stupaju u spolne odnose. Obuhvaćene su 44 zemlje u svijetu, a, naravno, na popisu je i Hrvatska.

Velika Britanija nalazi se na 19. mjestu, a mladi Britanci gube nevinost s 18,3 godine za razliku od mladih Iraca koji svoj prvi seksualni odnos imaju sa 17,3 godine. 

U Maleziji čekaju 23

Najstariji prema ovim podacima koji stupaju u spolni odnos su mladi u Maleziji, gdje postoji tendencija da se u takve stvari ne upušta do 23 godine. Razlog tome bi moglo biti nedostatak seksualnog obrazovanja u nastavnom planu i programu te zemlje.

Islanđani pak među 44 zemalja gube nevinost najmlađi, u prosjeku s 15,6 godina, a slijede ih mladi iz Danske u kojoj je prosječna starost 16,1 godinu, Švedske 16,2 te norveški tinejdžeri koji gube nevinost sa 16,5 godina starosti kao i oni u Finskoj. Talijani i Francuzi, dva vrlo romantična naroda, kako se smatra, u spolni odnos stupaju tek s malo više od 18 godina.

Američki tinejdžeri gube nevinost s 18 godina, Hrvatska je zauzela 32. mjesto na ljestvici i kod nas se nevinost gubi sa 17,3 godina, javlja unilad.co.uk 

> > Vaši geni 'otkrivaju' kada ćete izgubiti nevinost?

Ključne riječi

Komentara 5

AN
AnteizmalogZGa
21:23 21.10.2016.

"nedostatak seksualnog obrazovanja? ...Po ovom članku ispada da su sve zemlje koje provode seksualno obrazovanje u stvari promotori promuskoliteta?!!!

OM
omolje
21:30 21.10.2016.

E pa nađi je ti sa sedamnaest nevinu. Oćeš ko iz keve.

RO
roko511
18:57 21.10.2016.

Hahaha pa mi smo svi u drugom stanju .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije