Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kameleonka

Ne, ovo nije model iz '60-ih. To je lady Mary iz "Downton Abbeya"

Michelle Dockery
Foto: Interview
1/5
23.10.2012.
u 00:01

Nakon vintage izdanja s početka 20. stoljeća Michelle Dockery našla se u potpuno drugoj ulozi za časopis Interview, kao seksi djevojka s londonskih ulica iz šezdesetih

Na prvi spomen lady Mary Crawley (Michelle Dockery) iz hit-serije "Downton Abbey", na pamet nam odmah pada predivna vintage odjeća kao stvorena za ladanje u nekom britanskom seocetu. No čini se i da je ovaj retrotrend zahvatio ne samo zaljubljenike u vintage-stil nego i modne kuće, osobito Louisa Vuittona, Ralpha Laurena i Burrberry koji su "look" iz serije preslikali na svoje jesensko-zimske kreacije. Trend ide toliko daleko da je londonska robna kuća John Lewis zabilježila velik porast prodaje dugih rukavica i retrošeširića.

I unatoč mnoštvu zanimljivih likova u "Downton Abbeyu", lady Mary je postala toliko slavna da se dizajneri, od Erdema do Stelle McCartney, "bore" tko će je odijevati. A stilistica i modna novinarka Katie Grand doslovno je obožava.

Ovog puta za jesensko izdanje časopisa Interview lady Mary je doista dokazala da je prava kameleonka. No zaboravite modernu Michelle. I ovaj put je glumica ostala u prošlosti, i to u libelarnim šezdesetima. Poput prave Britanke iz šezdesetih, lady Mary nosi ultrakratke kreacije poput bunde i haljinice, kako i dolikuje tim godinama kad je Mary Quant izumila minicu. A ministylinzi ne bi bili potpuni bez crnoga tuša i kožnatog kačketa. Fotografije potpisuje Boo George, a za styling je zaslužna, naravno Katie Grand.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije