Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cimet - borac protiv celulita

Napravite piling za tijelo od cimeta

'cimet_nnn_ziv_011209'
Foto: 'Photoshop'
1/2
08.03.2016.
u 11:52

Cimet je mnogima miris koji ih podsjeća na kolače, no ljubitelje tog začina još će više razveseliti činjenica da ima i dobar učinak na zdravlje

Cimet, jedan od najomiljenijih začina, poznat je po svom božanstvenom mirisu, a ujedno je i jedna od najljekovitijih biljaka i zbog toga bi ga svatko trebao uvrstiti u svoju svakodnevicu. Uobičajeno se koristi u kulinarstvu kao začin i sredstvo za poboljšanje arome, a posebno je široka njegova primjena u proizvodnji čokolada ili likera.

Odlična vijest je i ta da je cimet odličan borac protiv celulita. Uz malo folije, med, cimet i mlijeko sami napravite smjesu od koje će vam koža biti mekana i nježna. A donosimo vam i recept za piling koji uklanja mrtve stanice te je odličan za tretiranje prištića i akni na tijelu. Potrebno vam je:

  • 50g šećera
  • 2 žlice cimeta
  • 1 žlica maslinovog ulja

Navedene sastojke pomještajte u pastu. Nanesite na mokro tijelo i laganim kružnim pokretima masirajte kožu od stopala prema glavi. Kožu isperite mlakom vodom i posušite laganim tapkanjem ručnikom.

U knjizi Začini: riznica okusa, zdravlja i ljepote potražite i recept za ukusni frape od banana s cimetom ili iznenadite najdraže i pripremite im piletinu s aromom cimeta.

Osim toga, upoznajte i ostale začine za koje vam donosimo recepte za gotovo sve boljke, naputke za pripremu kozmetičkih pripravaka te, dakako, neizostavne recepte za slasna jela s idealnom kombinacijom začina.

Svoju knjigu potražite već danas na kioscima za samo 29,90 kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije