Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brzo i fino

Napokon recept za američke palačinke koji uspijeva baš svaki put - evo u čemu je tajna!

26.07.2020.
u 20:18

Za američke palačinke svatko ima svoj recept, a koliko god se trudili nekad vam jednostavno ne ispadnu onako kako ste priželjkivali. Sada napokon možete odahnuti jer uz ove detaljne upute svaki ćete put dobiti izdašne i meke palačinke koje su toliko ukusne da im ni nadjev nije potreban.

Ne morate biti ekspert za palačinke da biste oduševili članove svoje oibtelji ukusnim doručkom - dovoljno je da slijedite upute za pripremu koje smo posudili od Tatjane Miletić, autorice bloga MyTastyPot. Dobar tek želimo!

Američke palačinke

Vrijeme pripreme: 15 minuta

Vrijeme odmaranja tijesta: 20 minuta

Za 12 palačinki promjera 10 cm

Sastojci:

2 jaja (odvojite žumanjce od bjelanjaka)

400 ml mlijeka

par kapi limuna

320 g brašna

1 prašak za pecivo (umiješajte ga u brašno)

1 žličica soli

4 žličice šećera

125 g maslaca (pola ide u tijesto, a na drugoj polovici pečemo palačinke)

Foto: Tatjana Miletić/MyTastyPot

Priprema:

Prvo pomiješajte mlijeko i par kapi limuna kako biste dobili čuveno buttermilk mlijeko. Neka malo odstoji dok pripremate ostale sastojke. Sada pomiješajte sve suhe sastojke: brašno, prašak za pecivo, sol i šećer. Prijeđite zatim na “mokre” sastojke. Pripremljeno mlijeko, rastopljeni pa prohladjeni maslac (60 g) i žumanjke dobro umutite. Sada mokre sastojke sipajte u suhe i lagano ih promiješajte da se lijepo sjedine. Na kraju dodajte i bjelanjke i sve lagano sjedinite. Poanta je da tijesto ne treba biti glatko i posve izrađeno kako ste inače navikli kad radite s mikserom. Dovoljno ih je samo laganim pokretima sjediniti. Ostavite smjesu za tijesto da se odmori oko dvadesetak minuta. Za pečenje palačinki koristite malu tavicu od lijevanog željeza. Stavite komadić maslaca (oko 5 g) na zagrijanu tavicu, ubacite zaimačom tijesto i rasporedite ga do ruba. Pecite oko jedne minute s jedne i onda s druge strane. Od ove količine trebali biste dobiti oko 12 palačinki. Nadjev za palačinke birajte po vlastitom ukusu, a budući da je sezona bobičastog voća predlažemo da ih premažete javorovim sirupom i dodate koju svježu borovnicu. Palačinke možete premazati i nutellom, medom, džemom, a možete jednostavno dodati i kockicu mekanog maslaca na toplu palačinku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije