Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pronjuškajte

Najpoznatije povijesne kavane Italije

taverna, kavana (1)
Foto: Thinkstock
16.09.2013.
u 10:49

Imate li prilike oživite povijest ispijajući kavu u jednoj od povijesnih kavana Italije...

Autentične “institucije gostoljubivosti”, odnosno prekrasne povijesne kavane u Italiji, omogućuju Vam da dok pijuckate kavu razmišljate o različitim stilskim pravcima, te o kulturnoj i političkoj sceni 1800-ih i 1900-ih godina.

Događaji i uspomene koje su ostavili slavni posjetitelji, natjerati će Vas da putujete natrag u vrijeme gdje ćete uživati u povijesnoj baštini i dragocjenoj tradiciji Italije.

 

Kavana Florian, Venecija

Prvobitno nazvan kao “Caffè alla Venezia trionfante”, kavana Florina jedna je od najstarijih kavana u Italiji koja kontinuirano radi od prvog dana, te predstavlja suštinu Venecije. Kavanu su posjetili mnogobrojni književnici, od Lorda Byrona, Goethea, Rousseaua, Gozzia, prosvjetiteljskog satiričara Giuseppe Parinia, do pisca i pjesnika Ugo Foscola, te domoljuba kao što je Silvio Pellico i Giovanni Berchet. Na ovom mjestu se čak Casanova udvarao svim svojim ženama.

Tijekom ustanka protiv Austrije 1848, revolucionari su izabrali kavanu Florian kao svoje sjedište, i to je mjesto gdje su urotnici zahtijevali oslobađanje Niccolò Tommaseo i Daniele Manin, koji su proglasili preporod Republike San Marco, piše Wish.hr

Sada se zamislite u toj kavani, kako ispijate kavu i pred sobom zamišljate revolucionare koji zahtijevaju svoja prava. Prilično uzbudljivo, zar ne?!

 

Kavana Florian

Piazza San Marco 56,

30124 Venecija

 

Kavana Zucca (zvani Miani, Camparino), Milan

Kultno mjesto koje njeguje milansku povijest, otvoreno je 1867 godine, u isto vrijeme kada se i otvorila galerija Vittorio Emanuele. Giuseppe Verdi, Arturo Toscanini, Puccini, Arrigo Boito i Giuseppe Giacosa – svi su oni dolazili ovdje na sastanak s drugim umjetnicima i intelektualcima kako bi popili piće nakon koncerta u La Scali.

Osim njih, kavanu su posjetili i mnogi poznati i utjecajni ljudi iz prošlosti kao što je talijanski premijer Zanardelli, Eugenio Torellijeva Viollier (suosnivač Il Corriere), političar i pjesnik Cavallotti, te izdavač Giulio Ricordi.

 

Zucca (kavana Miani) je postala Milanska institucija i zauzima najbolje mjesto u cijelom gradu.

Kavana Zucca

Piazza Duomo 21

20121 Milano

 

Kavana Pedrocchi, Padova

Zašto je posjetiteljima kavana Pedrocchi zanimljiva? Upravo zbog svoje prestižne arhitekture, jer je izrađena od različitih zgrada i fasada koje su se integrirale u jednu, eklektičnu ansamblu. Osnovana je 1831. godine od strane Francesca Pedrocchi.

Unutrašnjost sadrži neoklasične elemente i sobe s različitim utjecajima; grčke, rimske, mavarske i renesanse. Povijesno gledano, kavana Pedrocchi je uvijek bila kulturno, političko, novinarsko i akademsko središte Padove. Ujedno je i bila dom aktivnih učenika u neredima protiv austrijske Habsburške monarhije. Kavana je posjećena od strane Savoysa, Carduccia, Giacosa, kao i Stendhala, Lorda Byrona, te Daria Foa.

Do današnjeg dana ostala je središte kulturne aktivnosti.

 

Kavana Pedrocchi,

Via Otto Febbraio 15,

35122 Padova

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije