Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OCJENJIVANJE VINA

Najbolja je Graševina Ivice Peraka i mlado vino Markota

grasevina
Dusko Mirkovic/PIXSELL
15.06.2015.
u 13:26

Nakon stručnog ocjenjivanja svih vina, domaćini su organizirali kušanje dvadesetak vina kaptolačkih vinara za posjetitelje

Udruga vinogradara, vinara i voćara općine Kaptol po 8. put je organizirala ocjenjivanje vina s područja Požeško-slavonske županije na koje su proizvođači donijeli više od 80 uzoraka.

Odlukom stručnog povjerenstva na čelu s dr. Dubravkom Premužić najboljim vinom je proglašena Graševina berba 2013. Ivice Peraka iz Kutjeva, a najbolje mlado vino je Vinarstva Markota iz Pleternice. Obrazloženje ocjenjivanja dao je Josip Mesić, profesor požeškog Veleučilišta.

Nakon stručnog ocjenjivanja svih vina, domaćini su organizirali kušanje dvadesetak vina kaptolačkih vinara za posjetitelje, te dodjelu nagrada kojom prilikom su sudionike pozdravili predsjednik udruge Ferdinand Novak, te načelnik općine Kaptol Mile Pavičić, a čestitke pobjednicima uputio je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, koji im je uručio nagrade.

Tijekom programa nastupili su članovi Aurea banda pod ravnanjem Dragana Kapčevića.

Foto: Alcatel

>> Za vinsku kraljicu izabrana Elena Budimir iz Vinarije Tandara

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije