Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODNI ORMAR Dodjelom priznanja najboljima završeno natjecanje mladih dizajnera

Nagrada Večernjakovoj kritičarki

moda-04-txt.jpg
import
25.05.2006.
u 18:20

Svi koje zanima moda, a nisu protekla tri dana živjeli u Modnom ormaru, jako su pogriješili. Nova modna manifestacija na samom je startu uspjela ono što se neke s mnogo dužim stažom i već stečenim ugledom uzalud trude postići. Modno ozračje koje su stvorili budući kreatori - studenti Tekstilno-tehnološkog fakulteta - i njihovi već afirmirani kolege plijenilo je istinskom kreativnošću.

Vidjeli smo djela kreativaca koji istinski vole modu, a i u publici su im sjedili istomišljenici. Nije bilo svih onih dobro poznatih faca koje u prvim redovima modnih revija pokazuju sebe. A oni baš nikome nisu nedostajali!

Cijela manifestacija završila je radovima studenata kostimografije nazvanim “Četiri sprovoda i jedno vjenčanje”, s pregršt zanimljivih kreacija mladenki, mladoženja i udovica kroz povijesne epohe. Zadnja revija pripala je I-glama, a nakon nje svečano su dodijeljena priznanja najboljima.

Nagrađeni studenti su Nikola Kokanović (za uličnu modu), Damjan Jacić (pret a porter) i Iva Šimunović (visoka i eksperimentalna moda), a dobili su stipendije od 10.000 kuna i šivaću opremu.

Posebne nagrade Modni je ormar dodijelio za modnu kritiku. Uz Magdu Weltrusky, koja je bilježila početke mode, nagrađena je i Ana Lendvaj, modna kritičarka Večernjeg lista, najveći modni autoritet u Hrvatskoj.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije