Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
treba li to reći zaručniku?

Žena na forumu piše da je nezadovoljna zaručničkim prstenom: 'Ma dobar je, ali je kamen jednostavno premalen...'

zaruke,prsten,prošnja
Thinkstock
14.07.2023.
u 13:30

Prsten ima dijamant od 0,22 karata i iako je vrlo, vrlo svjetlucav, toliko je malen da ga se jedva primjeti, napisala je. "Da li da šutim iako mi to baš jako smeta ili da budem iskrena i riskiram da ga povrijedim?"

Jedna je žena nedavno svojim postom na Mumsnetu izazvala podijeljene reakcije korisnica, a u njemu priznaje kako je razočarana zaručničkim prstenom koji je nedavno dobila; točnije nezadovoljna je 'samo' veličinom kamena na prstenu; pa je druge pitala misle li oni da bi to trebala i reći svom zaručniku... "Nedavno me zaprosio na odmoru koji smo provodili zajedno i sve je bilo sjajno i jako slatko', piše ona. "Ni on ni ja nismo pretjerano društveni pa je njemu već neugodno zbog pažnje koju će ta vijest privući, zbog čega još nikome od obitelji i prijatelja nisam ni rekla za prosidbu", piše. Budući da je on, kaže, odlučio pred nju kleknuti dok su bili na odmoru u zemlji sa vrlo visokom stopom kriminala, nije sa sobom nosio pravi prsten već je privremeno, samo za tu svrhu kod sebe imao komad bižuterije koji joj je tada stavio na prst, dok je pravi prsten trebao doći nakon njihovog povratka kući. "Jučer je napokon stigao i točno je onakav kakav bih i sama odabrala jer je to stil koji mi se sviđa, ali dijamant tako malen da mi se odmah 'utopio' na ruci", ispričala je dodavši i kako ne bi htjela ispasti nezahvalna jer zna da se on zaista potrudio tražeći u Tiffanyju i pravi look...

"Uglavnom, dijamant ima 0,22 karata i iako je vrlo, vrlo svjetlucav, toliko je malen da ga se jedva primijeti...", kaže ona. "Da li da šutim iako mi to baš jako smeta ili da budem iskrena? Htjela bih da ima dijamant od 0.5 karata, a spremna sam i sama platiti razliku u cijeni, no bojim se da ću ga povrijediti ako to predložim. A ipak, nije da želim neki ogromni kamen sa dva karata ili nešto slično. Pretpostavljam da je i sam prsten bez kamena skup. Nemam pojma koliko je koštao i znam da to ni ne trebam znati, no mislite li da bi nadogradnja dijamanta za pola karata biti nerazumna? Da ga nosim bez obzira na to što mi se ovakav ne sviđa ili da budem iskrena i riskiram da ga povrijedim?

5 stvari koje o svom vjenčanju ne biste trebali otkrivati na društvenim mrežama

zaruke,prsten,prošnja
1/9

"Ja imam zaručnički prsten koji sama nikada ne bih odabrala, ali svejedno ga volim jer je dragom bilo dovoljno stalo da ga odabere za mene", napisala je jedna korisnica i dodala: "Da vam se ne sviđa stil mislim da biste mu to mogli reći bez da ga povrijedite, ali ne mogu ni zamisliti kako se nekom može reći 'prsten je super, ali si kupio premalen dijamant...'. "Da, točno to. Vas muči veličina dijamanta, a to ne možete izgovoriti bez da ispadnete nezahvalni...", dodala je druga, no bilo je i korisnica koje se s tim nisu složile i koje su joj savjetovale da baš to kaže svom zaručniku.

"Većina ljudi će vam reći da ste nezahvalni i da biste trebali uzeti što se nudi, no ja kažem da ste vi ta koja će ga svaki dan gledati i nositi pa ako vam se ne sviđa, to trebate jasno i reći!", napisala je tako jedna korisnica, a ubrzo se na forumu povela i rasprava o tome što neki zaručnički prsten čini 'onim pravim'; i je li veličina dijamanta stvarno tako bitna?

"Kad je riječ o cijeni, ne postoji cifra kojoj bi trebali težiti, no budite razumni i nemojte bankrotirati zbog prstena. I zapamtite, veličina nije najvažnija i možete kupiti nešto jedinstveno i s manjim kamenom ili alternativom dijamantu poput safira ili turmalina koji oboje mogu biti upečatljiv središnji kamen u prstenu", rekla je poznata londonska dizajnerica nakita Emma Clarkson Webb.

Zaprosio je djevojku ispred gomile na stadionu: Ona odbila pred svima!

Komentara 1

MO
montello
12:14 15.07.2023.

ponasa se kao princeza sve joj smeta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije