Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDUĆEG TJEDNA TRADICIONALNI GODIŠNJI SUSRET

Na Danima turizma okupit će se dvije tisuće turističkih radnika

uvala
Boris Ščitar
14.10.2009.
u 12:37

U Bolu na Braču će turistička branša idućeg tjedna, među ostalim, razgovarati o rezultatima ovogodišnje i pripremama za iduću turističku sezonu.

Na tradicionalnim Danima turizma idućeg će se tjedna na Braču okupiti dvije tisuće turističkih radnika iz cijele Hrvatske. Od 21. do 23. listopada branša će, među ostalim, raspraviti rezultat ovogodišnje sezone te prve smjernice za pripremu iduće. U 2010. se očekuje još složenija turistička godina od ove. Posebice zato što će mediteranski konkurenti (od kojih neki treću godinu zaredom knjiže minuse) uložiti dodatne napore da preokrenu negativne trendove. Najavljeno je da će se predstavnicima turizma posljednjeg dana pridružiti i premijerka Jadranka Kosor.

Dani turizma 2009. održat će se, inače, u boljoj atmosferi nego se početkom godine moglo očekivati. Tada se, naime, zbog krize govorilo o mogućim dvoznamenkastim turističkim podbačajima. A devet je mjeseci okončano s jedan posto više noćenja i s minimalnim zaostatkom prema lani (dva posto) u dolascima. Na Danima hrvatskog turizma 2009. održat će se 27 radnih skupova, radionica i okruglih stolova strukovnih udruga, susret ministra s predstavnicima međunarodnih udruženja, Turističko vijeće HTZ-a te brojne prezentacije novih proizvoda i stručnih knjiga. Lani je na Danima hrvatskog turizma u Opatiji bilo 1600 sudionika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije