Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kao majčinska figura

Muškarci u kriznim vremenima radije ljube – debeljuce

christina (1)
Pixsell
10.08.2012.
u 13:30

Muškarci u stresnim situacijama radije će za partnericu odabrati obdarenu Christinu Hendricks nego neku mršavu manekenku

Stres kod muškaraca može bitno promijeniti pogled na žensko tijelo pa će ih u tim razdobljima više privlačiti debeljuce, pokazalo je novo istraživanje. Psihlozi sa sveučilišta u Westminsteru rezultate su dobili ispitujući 80 muškaraca normalne tjelesne težine. Polovina muškaraca podvrgnuta je napornom intervjuu koji ih je trebao psihički opteretiti toliko da se oni poslije osjećaju zabrinuto i nesigurno. Nakon intervjua obje su grupe gledale fotografije lijepih žena različitih tjelesnih figura. One muškarce koji nisu bili izloženi stresu privlačile su mršavice, dok su muškarci iz grupe pod stresom naklonost izražavali putenim ženama s oblinama.

Stručnjaci su došli do zaključka da tijekom stresnih razdoblja muškarce muči osjećaj nesigurnosti i u stalnoj su potrazi za zaštitom koju im može pružiti samo zrela žena. A punije žene njima djeluju zrelije i odgovornije, zapravo najčešće onako kako djeluju njihove majke. Fizičku "zrelost" tada vide kao sposobnost nošenja s teškim i neizvjesnim situacijama. Cijeli se proces, naravno, odvija na nesvjesnoj razini.

– Atributi putenih žena muškarcima zapravo djeluju kao simbol snage, kontrole i nezavisnosti. A to su kvalitete koje dobro dođu u teškim vremenima – objasnio je doktor Viren Swami, prenosi Huffingtonpost.

Komentara 21

GO
golo
07:17 11.08.2012.

ovakvih je samo 5 % , a sto ce ostalih 95% muskaraca, desanka valjda

LI
liliZG
13:59 10.08.2012.

Muškarci bi uvijek odabrali nekog kao što je Christina Hendircks, bila krizna vremena ili ne....................

AC
acer
16:18 10.08.2012.

Ma i kad nije kriza, biraju iste.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije