Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U slast!

Možete li im odoljeti? Evo recepata za slasna pečena rebarca

Rebarca
Foto: Getty Images
06.10.2018.
u 08:00

Tajna ukusnih rebarca u kvalitetnom je mesu ali i marinadi i začinima jer svinjsko meso traži začine.

Napokon je opet moguće ugrijati pećnice i ponovno uživati u sočnim ukusnim pečenjima, posebno u komadima mesa koji se peku u komadu i zbog čijeg ćemo okusa rado odvojiti vrijeme za pripremu. Upravo takav komad su svinjska rebarca. Volimo ona klasična, pečena s krumpirom i povrćem ali i manje komade koji su postali neizaobilazni na food festivalima i nitko im ne može odoljeti jer su glazirana, sočna i ljepljiva pod prstima.

Tajna ukusnih rebarca u kvalitetnom je mesu ali i marinadi i začinima jer svinjsko meso traži začine. Marinade ovom ekonomičnom komadu mesa daju toliko omiljenu sočnost, mekoću i neodoljivu aromu, a priprema je vrlo jednostavna.

Luk, mrkva, korjenasto povrće, sol, začini, pivo... samo su neki od sastojaka koji će već i za sat vremena mesu podariti poseban okus. Naravno, marinadu ali i sastojke za glazuru prilagodite svojem ukusu, pa ako volite snažnije okuse, začinite rebarca čili umakom i đumbirom. A gurmani mogu ubaciti med, sok naranče, jabuke, ocat sa začinima, kečap, marmeladu od luka ali i klasičan pekmez od kiselijeg voća... Tajna mekanog mesa koje se odvaja od kostiju je i u pečenju.

Osim u pećnici, rebarca se mogu pripremati i na grilu. A možete ih i zapeći na tavi pa dovršiti u pećnici uz dodatak povrća. Pečena rebarca poslužite uz svježe salate, prilog od pečenog povrća te svima omiljenu krumpir salatu koju ovaj put možete poslužiti sa svježim mladim klicama. Dobar tek!

Pogledajte i video Supernamirnice koje trebate imati u svom domu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije