Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bezvremenski stil

Modni klasik: Vuittonova torba Speedy iz 1932. i dalje je bestseler

torba speedy
Louis Vuitton
24.09.2012.
u 00:01

Od Audrey Hepburn, koja je zaslužna za njezinu najmanju verziju 25, pa do Sarah Jessice Parker i brojnih drugih slavnih dama koje ne mogu bez te Vuittonove torbe, Speedy je i dalje hit

Još puno prije takozvanih IT torbi luksuznih modnih kuća postojala je jedna kraljica stila – torba Louisa Vuittona pod imenom Speedy, koja i dalje čvrsto stoji na tronu u Vuittonovu carstvu usprkos tomu što je od njezina prvog pojavljivanja prošlo gotovo 80 godina.

Nakon smrti Louisa Vuittona 1892. godine, sin Georges preuzeo je očev posao i nastavio ga širiti. Upravo je on 1896. osmislio slavni logotip tvrtke – LV, a 1930. javnosti je predstavio torbu Keepall, koja do danas predstavlja glavni moto ove glamurozne modne kuće – putovati sa stilom. Samo dvije godine poslije na scenu je stupila torba Speedy 30 (broj 30 u imenu označava u centimetrima koliko je velika) kao dnevna verzija.

Ovu malu bezvremensku ljepoticu obožavala je Audrey Hepburn, koja je i zaslužna za njezinu manju verziju 25 kad je 1965. od modne kuće Louisa Vuittona zatražila da joj naprave još manji model od Speedy 30. Poslije su još uslijedile torbice Speedy pod brojevima 35 i 40, a danas ne postoji slavna dama koja si nije priuštila barem jedan primjerak ovoga klasika.

Svake sezone ovaj modni klasik prođe "makeover" pod budnim okom kreativnog direktora Louisa Vuittona Marca Jacobsa. A ove su se sezone zvijezde zaljubile u Speedy 25 Bandouliere – koliko je taj model istodobno i bezvremenski i praktičan, pokazuje to da za model u boji maline postoji duga lista čekanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije