Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Visoka moda na internetu

Modni divovi spas od bankrota traže u web-trgovinama

Valentino
Reuters
30.11.2009.
u 14:23

Slavne modne kuće, čija su imena sinonimi za luksuz poput Cavallija ili Valentina, uoči Božića odlučile su proširiti ponudu otvaranjem e-trgovina.

Slavne svjetske modne kuće, među kojima i talijanski luksuzni brendovi kao što su Armani i Valentino koji tradicionalno zaziru od internetske prodaje, testiraju svoje web-prodavaonice uoči predbožićne groznice očekujući da će internetskim šopingom nadoknaditi gubitke s kojima posluju klasični butici.

Među onima koji su u posljednjih mjesec dana otvorili e-trgovinu i talijanski su dizajneri Roberto Cavalli i Salvatore Ferragamo. Cavalli će biti prisutan u čak 46 zemalja te će se napokon predstaviti i u onima u kojima nema butike u doslovnom smislu riječi. 

– Samo u Italiji tijekom božićnog razdoblja očekujem znatan porast internetske prodaje luksuzne robe, oko 40 posto, odnosno na 335 milijuna eura. Posljednjih je godina sve više e-trgovina, a za iduću godinu predviđam da će brojke dostići ili čak malo nadmašiti ove iz 2009. – istaknuo je profesor iz milanske škole menadžmenta Alessandro Perego.  

Svjetska internetska prodaja ove godine iznosit će oko tri i pol milijarde eura, a takvu basnoslovnu brojku u kriznoj godini najpametnije je opravdala Paola Durante iz Merrill Lyncha rekavši:  

– Ljudi se u ovo krizno vrijeme osjećaju krivima ako idu u šoping pa se nekako ugodnije osjećaju kupujući od kuće.

Slavni dizajneri na otvaranje e-trgovina odlučili su se kad su ankete pokazale da se iz naslonjača najviše kupuju upravo odjeća i cipele, a na trećem su mjestu – knjige.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije