Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U vlastitom dvorištu

Mislila da je pronašla kamen pa ga je bacila psu da se igra, no šokirala se kad je otkrila o čemu je riječ

Lulu Cirillo
04.05.2020.
u 14:12

Nakon nekog vremena shvatila je da je to zapravo bomba, a u tome su joj pomogli prijatelji kad su vidjeli fotografije na Facebooku

Jedna majka iz Ujedinjenog Kraljevstva u svom dvorištu pronašla je ''kamen'', koji je bio idealan za njezina psa pa mu ga je bacila kako bi se igrao, bez znanja da je to zapravo bomba iz Drugog svjetskog rata koja je još uvijek bila aktivna, prenosi unilad.co.uk. 

Lulu Cirillo radila je vrtlarske poslove u svojem dvorištu kada je njezina lopatica udarila u tvrdi predmet, zakopan oko 25 centimetara ispod zemlje. Prvo je pomislila da je to samo prljavi kamen pa ga je bacila preko svojeg dvorišta svojem psu, Cici, kako bi se igrala. No na kraju je doznala da se radi o eksplozivu, koji je još uvijek bio aktivan.

Nakon što je taj neobični predmet unijela u svoju kuću, prvo ga je dobro očistila i oprala, a zatim ga slikala i fotografije objavila na svojem Facebook profilu kako bi doznala zna li netko o kojem predmetu je riječ. Njezini prijatelji brzo su reagirali na fotografije, rekavši joj kako je moguće da je pronašla bombu. Lulu se prestrašila i vratila bombu u svoje dvorište te nazvala policiju kako bi doznala istinu o tom predmetu. 

Foto: Lulu Cirillo

Stručnjaci za eksplozive otkrili su kako je to uistinu bomba i nevjerojatan ostatak iz Drugog svjetskog rata koji je još uvijek aktivan. Oni su bombu preuzeli, a poslije i detonirali na plaži kako bi je se sigurno riješili.

Lokalna policija na svom Facebook profilu objavila je video detonacije te napisala: ''Ako se netko pitao što je bila ta glasna eksplozija malo prije 21 sat, detonirali smo bombu na plaži u kontroliranim uvjetima. Sve je u redu i hvala svim sugrađanima na poštovanju pravila.''

Njihov video brzo je prikupio nekoliko stotina lajkova i komentara, a Lulu je također komentirala rekavši: ''Jao, kad samo pomislim da sam to čistila u svojoj kuhinji prije samo pet sati. Moja samoizolacija brzo bi bila gotova.''

Pogledajte koliko Zagrepčani poznaju stare purgerske riječi:

Komentara 4

Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
15:59 04.05.2020.

A najgore u cijeloj priči je to da ovo ni ne izgleda ko bomba...

LA
lajh1985
17:07 04.05.2020.

Meni samo smijesno koliko moras bit nacugan da ti ovo izgleda kao kamen

Avatar Baroudeur
Baroudeur
16:46 04.05.2020.

I cim se sada pas igra?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije