Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadala je opekline

U džepu mu eksplodirala električna cigareta: 'Kao da sam imao bombu; nikad nisam osjetio takvu bol'

Privatna arhiva
19.02.2020.
u 10:26

Još jednom se električna cigareta pokazala kao velika opasnost.

"Kao da je eksplodirala bomba", tako Richard Bingham opisuje tragičan događaj za LADBible.com, s e-cigaretom koja je eksplodirala u njegovom džepu od hlača i zadala mu opekline 3. stupnja.

Foto: zvonimir ferina

37 - godišnjak je radio u londonskoj bolnici za vrijeme nesreće te je prebačen na hitni odjel.

- Čuo sam pucketanje i okretao se oko sebe pokušavajući otkriti što je to. Odjednom je prestalo, osjetio sam toplinu u džepu i odmah znao što se događa. Pokušao sam izvaditi e-cigaretu iz džepa, ali opekla mi je ruku. Svi su mi pokušavali pomoći da skinem čizme kako bih mogao skinuti hlače, ali bilo je prekasno.

U videu možete saznati kako dolazi do eksplozije:

Posljedice eksplozije kod Richarda opekline su 3. stupnja na lijevoj nozi i ruci kojom se pokušao spasiti. Vatrogasci tvrde kako je moguće da su eksploziju izavali ključevi koje je spremio u džep kraj cigarete koja u dodiru s metalom može ovako 'reagirati'.

Bingham dijeli svoju priču kako bi proširio svijest o opasnosti električnih cigareta i spriječio da netko prođe ovo što je prošao on. Također se pridružio Londonskoj vatrogasnoj brigadi kako bi sudjelovao u spašavanju.

Foto: zvonimir ferina

- Sve se dogodilo jako brzo, ali nikada u životu nisam osjetio bol kao ovu. Sada se čak i smijem tome svemu, ali tada sam bio jako uplašen. Pušim električnu cigaretu već četiri godine i vidio sam nekoliko videa koji pokazuju da one mogu eksplodirati, ali nisam očekivao da će mi se to ovako dogoditi. Čak bih rekao da sam imao sreće jer jako dugo nosim ključeve ili kovanice kraj e-cigarete, a tek sada se ovo dogodilo. Ljudi moraju postati svjesni koliko je ovo opasno.

Iz Londonske vatrogasne brigade tvrde kako prave cigarete i dalje uzrokuju više požara, ali u zadnje vrijeme povećao se broj nesreća s električnim. Upozoravaju ljude koji ih koriste da budu jako oprezni.

Ovo su najzdravije države, pogledajte gdje je Hrvatska:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije