Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti stručnjaka

Mentalna predigra čini čuda: Kako ne upasti u zamku 'seksa po rasporedu'

Shutterstock
22.06.2020.
u 20:26

Psihologinje su otkrile koje su to ključne stvari koje će pomoći da strasti nikad ne nestanu u spavaćoj sobi.

Psihijatri otkrivaju da ne može samo jedna promjena poze začiniti seks i osvježiti stvari u spavaćoj sobi. Potrebno je malo više truda, ali prije nego krenete uvoditi neke nove stvari najbitnije je stanje u glavi. Stvorite pozitivnu atmosferu i razgovarajte o željama i fantazijama.

Bea Jaffrey, klinička psihologinja otkrila je za Marie Claire da je ključ dobrog seksa komunikacija, posvećenost i spontanost, a zajedno sa švicarskom psihijatricom Mary Jo Rapini otkrila je nekoliko odličnih savjeta za bolju situaciju u krevetu.

Otvorena i direktna komunikacija o seksu uvijek je na prvom mjestu, i tu se ne misli na igrice i šaputanje, već na otvoreni razgovor o tome što vam se sviđa, a što ne. Predložite stvari koje želite isprobati i nađite kompromis. Također je bitno da u tom razgovoru indirektno podižete samopouzdanje svom partneru. U istraživanju iz 2016. objavljenom u časopisu Journal of Sex Research otkriveno je da je seksualno zadovoljstvo bilo veće među dugogodišnjim parovima koji su jedno drugome davali komplimente i pozitivnu potvrdu tijekom seksa. 

Tin na rolama izvodi spektakularne akrobacije, pogledajte u videu:

Nakon što ste razgovarali, nemojte se uštogljeno držati i sve raditi po 'nacrtu'. Čak i vrhunski seks ponekad može dosaditi, ako je sve uvijek isto. Pustite neka stvari ipak djelomično idu spontano. Dr. Jaffrey također preporučuje promjenu vremena i mjesta kako ne bi došlo do osjećaja 'seksa po rasporedu' jednom tjedno. 

Jaffrey otkriva i da se predigra zapravo treba početi odvijati puno prije samog seksa, čak danima! "Ovdje govorim o mentalnoj predigri koja se događa danima unaprijed, a ne onoj koju imate neposredno prije seksa. Obavezno budite pažljivi prema partneru. Male geste i lijepi komentari važni su za dobro raspoloženje za seks."

Kako biste partneru mogli reći što vam odgovara, poigrajte se malo sami sa sobom s vremena na vrijeme. Masturbacija je jedini način da istražite što vam zaista paše. Istraživanja su pokazala da masturbacija ne smanjuje želju za seksom s partnerom, baš suprotno. 

Dobra glazba, masaža, svijeće i seksualne igračke - s niti jednim od ovih rekvizita ne možete pogriješiti. Seks će garantirano biti bolji nego bez toga.

Jako bitna stvar koju psihologinje napominju je da prestanete brojati koliko se često seksate s partnerom. Ne postoji idealna količina. Usredotočite se radije na kvalitetu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije