Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kutija za ručak puna voća...

Mama ispričala: 'Školska mi je liječnica poručila da kćer hranim nezdravo, a ovo je njen ručak!'

Facebook
06.07.2021.
u 13:30

Poručila mi da je da joj 'za ručak moram ponuditi i zdravije namirnice', napisala je mama u nevjerici i dodala da djevojčica svaki dan jede zdravo, te da ne shvaća što nije u redu s njenim ručkom

Jedna je Australka na Facebooku podijelila kako joj je nedavno liječnica iz male škole njezine četverogodišnje kćeri poručila da dijete ima prekomjernu težinu, te je tražila da 'ubuduće u školu donosi zdraviji ručak'. 

Mama je na Facebooku objavila i fotografiju ručka koji je taj dan spremila svojoj četverogodišnjakinji, a u kojem su komadići domaće kobasice, jogurt, štapići od povrća, lubenica, ananas, jabuka i krekeri sa sirom. 

Australka je napisala da joj je nevjerojatno da predškolska djeca imaju nenajavljene 'rutinske zdravstvene preglede', na kojima im se mjeri i indeks tjelesne mase (BMI).

Ispod kipa princeze Diane ugravirani su posebni stihovi, evo koje je njihovo značenje

1/10

Dodala je i da je njeno dijete 'zdravo i sretno', te da joj školska liječnica ne bi smjela govoriti da se nezdravo hrani, budući da o njenoj prehrani zapravo ništa ne zna. 

- Ona nije nikad vidjela što mi kod kuće ručamo ili večeramo, već je po njenoj težini odmah  zaključila da se hrani nezdravo i poručila mi da joj 'moram ponuditi i zdravije namirnice za obrok' - napisala je i dodala da djevojčica svaki dan jede mnogo voća i povrća, te da ne zna što je zdravo ako to nije.

Drugi su se roditelji složili da u spakiranom ručku četverogodišnjakinje ne vide ništa loše, dapače, većina misli da upravo tako treba izgledati ručak za predškolsko dijete.

- To mi sve zgleda super zdravo - napisala je jedna mama, a druga je poručila da 'dok god dijete dobro jede, sretno je i zadovoljno, liječnik ne bi trebao ni komentirati njegovu kilažu', prenosi The Sun.

Djevojku osudili na društvenim mrežama, jer je zaprosila svog dečka: "To je posao muškarca!"

Komentara 5

Avatar OEF - Adminov neuspjeh br. 255
OEF - Adminov neuspjeh br. 255
20:39 06.07.2021.

Temeljno i neotudjivo pravo svakog covjeka jest da jede sto zeli i bude debel ako to zeli. Upravo sposobnost da slobodnim izborom cinimo ono sto nije dobro za nase tijelo, ako nam to cini zadovoljstvo, nas cini ljudima, a ne ovcama.

Avatar BlackCalder
BlackCalder
20:30 06.07.2021.

To je sve puno natrijevih soli i šećera. Par kriški voća neće to "upiti".

Avatar BlackCalder
BlackCalder
20:31 06.07.2021.

No, eto kud ide uplitanje politike i raznoraznih aktivista u škole. Mjere im tjelesnu masu?! Posramljuju djecu u školi...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije