Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liječnici osudili

Majke u dohranu stavljaju dodatak da bi bebe spavale cijelu noć, liječnici ih kritiziraju: 'Ne znate koliko pomaže'

Instagram
09.03.2020.
u 16:37

Majke su zbog vlastite sebičnosti riskirale život beba i dodavale razne lijekove i namirnice u bočicu kako bi spavale cijelu noć bez buđenja.

Društvene mreže preplavile su objave majki koje dijele savjete kako da beba što duže spava tijekom noći, prenosi The Sun, a liječnici upozoravaju da ovo nikako ne radite. One tvrde kako su pronašle savršeni recept za bočicu koji će djecu držati sitim cijelu noć, a bočica se sastoji od mlijeka u prahu, žitarica, riže, a ponekad stave i lijekove za bolji san.

Foto: Instagram/riley.loudermilk

Jedna majka iz New Yorka podijelila je na Facebooku ovu metodu, a bočica za njenu bebu sadržavala je Tylenol - lijek protiv bolova. Ona tvrdi kako je njezin sin spavao bez problema i buđenja. Majka Alexis napisala je: "Ovo zaista djeluje, nemate pojma koliko pomaže pogotovo kada je beba bolesna."

Ovaj bizarni način hranjenja beba je naišao i na bezbroj kritika roditelja, ali i stručnjaka koji kažu da dodavanje raznih stvari u dohranu za bebe može uzrokovati zatvor i dehidraciju. 

Mladi u Hrvatskoj: Svaki četvrti želi nevinog partnera, 71% živi kod roditelja...:

Jedna majka je napisala kako žitaricama nije mjesto u bočici za bebe, a druga: "Nikada nisam koristila rižu niti žitarice. Ne postoji čarobna formula. Jednog dana će vam nedostajati buđenje i plač bebe po noći. Javila se još jedna žena koja je ovaj potez oštro osudila: "Potpuni idioti od roditelja. Odvratno i opasno za dijete. Tko je uopće pustio ovakve roditelje da idu s djetetom doma?! Ovo je sve samo ne dobro roditeljstvo."

Nevjerojatno je da je puno mama podržalo ovaj potez i reklo kako u bočicu dodaju jabuku, piletinu, voće i hranu iz staklenki. "Stavila sam žitarice u dohranu zajedno s benadrylom i melatoninom. Spustila sam sina u krevetić, pustila ga da vrišti dva sata, a onda je spavao cijelu noć."

Charlotte Stirling - Reed, nutricionistica, otkriva da ovakva hrana može dovesti do gušenja bebe. "Velika je razlika kada piju mlijeko i kada moraju progutati konkretnije komade hrane. Isto tako, dohrana se mora raditi po točnoj mjeri, pa nije baš preporučljivo prelaziti preporučenu količinu. Sasvim je prirodno i normalno da se bebe bude dva do tri puta tijekom noći. Dodavanje lijekova i preparata za spavanje u bočicu je također jedno veliko ne."

Komentara 1

TE
texas
08:19 10.03.2020.

Bolesno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije