Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
veliko priznanje za srbiju

Lonely Planet Srbiju uvrstio u top 10 destinacija: Tamo se jeftino tulumari

11.12.2019.
u 12:45

Ako već sada planirate putovanja za iduću godinu, Lonely Planet preporučuje dvije nama susjedne države.

Najpoznatiji vodič za putovanja, Lonely Planet, na izmaku svake godine objavljuje popis top destinacija koje treba posjetiti i objavili su svoj odabir za top deset budget-friendly mjesta koja se isplati vidjeti.

Iako Indonezija, Indija i SAD ne zvuče baš jeftino, Lonely Planet je u obzir uzeo destinacije iz cijelog svijeta, te je svoje prijedloge temeljio i na destinacijama koje su ponekad zanemarene zbog popularnijih gradova u neposrednoj blizini, pa su manje poznata mjesta zapravo jednako lijepa, a jeftinija od razvikanih gradova koji vrve turistima.

Na njihovom su se popisu našle i dvije destinacije u nama neposrednoj blizini: mađarska prijestolnica te Srbija.

Budimpešta je zauzela visoko drugo mjesto na popisu, zahvaljujući svojoj predivnoj arhitekturi koju možete bez problema razgledavati po cijeli dan i činiti svoje Instagram pratitelje ljubomornima, i zahvaljujući niskim cijenama turističkih usluga. Za samo nekoliko dolara možete uživati u poznatim termama, dok je noćni život najpopularniji u takozvanom 'ruin pubs' dijelu - urbane ruševine pretvorene u razne barove, noćne klubove i tržnice.

Srbija se nalazi na šestom mjestu, a istaknuta je kao 'autentična, živopisna europska zemlja' koju putnici polako još otkrivaju. Naglasak je na Beogradu koji ima ležernu kulturu druženja po kafićima, zapravo tipično balkansku, i jeftino tulumarenje pored Dunava po noći. No, udaljite li se od Beograda, naići ćete na jednako puno vanjskog sadržaja, lijep krajolik, stare samostane i vinograde.

Top deset destinacija za 2020. godinu su redom:

1. Istočni Mali sundski otoci, Indonezija

2. Budimpešta, Mađarska

3. Madhya Pradesh, Indija

4. Buffalo, New York, SAD

5. Azerbajdžan

6. Srbija

7. Tunis

8. Cape Winelands, Južnoafrička Republika

9. Atena, Grčka

10. Zanzibar, Tanzanija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije