Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KULTUROLOŠKE RAZLIKE

Čudna pravila koja trebate znati prije putovanja: 'U Singaporeu ne smijete žvakati žvaku'

Foto: Shutterstock
1/2
04.04.2019.
u 07:00

Prije planiranja novog putovanja, uvijek je dobro napraviti malo istraživanje o običajima, tradiciji i zakonima odredišta na koje idete kako se kasnije ne biste morali suočili s bilo kakvim problemom

Prije planiranja novog putovanja, uvijek je dobro napraviti malo istraživanje o običajima, tradiciji i zakonima odredišta na koje idete kako se kasnije ne biste morali suočili s bilo kakvim problemom. Pravila i zakoni se razlikuju od zemlje do zemlje, a neki od njih su nevjerojatno čudni.

Jedno od onih čudnih zakona odnosi se na zabranu tetoviranja Buddhe u Sri Lanki. Brojnim turistima zabranjen je ulazak u Sri Lanku jer su na tijelu imali vidljive tetovažu Buddhe, što se smatra prekršajem u zemlji. Također ne smijete raditi selfije ispred kipa Buddhe na Sri Lanki, jer bi vas taj čin mogao dovesti u nevolju!   

Foto: Shutterstock

Nevada ima brojna čudna pravila koja se jednostavno ne mogu objasniti, a jedno takvo pravilo je ako imate bradu i brkove, ne smijete se ljubiti na javnom mjestu! Hranjenje golubova nije dozvoljeno u Veneciji, a u Singaporeu ne smijete žvakati žvaku. U Virginia Beachu, SAD, ne smijete psovati, dok se u Karibima ne smijete maskirati. 

Ako planirate godišnji odmor u Grčkoj, nemojte se truditi pakirati svoje omiljene visoke potpetice jer ih nećete moći nositi ondje. Da, zemlja je prilično stroga kada je u pitanju zaštita njihovih drevnih nalazišta i to je glavni razlog zbog kojeg je nošenje peta zabranjeno u građevinama koje su od povijesnog značaja za Grčku.

Pogledajte koje Instagram poze donose najviše lajkova


 
Ključne riječi

Komentara 1

ET
etizop12
08:48 04.04.2019.

gluposti, Budhu ne smiješ imati tetoviranog u Myanmaru a u Singapuru možeš zvakati zvaku ali je nemaš gdje za kupiti, ne smiješ ju baciti na cesti (jer je kažnjivo) kao što je to uobičajeno kod...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije