Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
očekivanja....

Ljubavna računica: Koliko dajete, a koliko uzimate

ljube se
Foto: Shutterstock
21.04.2014.
u 18:00

Kada želite nešto od partnera, eksplicitno to kažite, on vam ne može čitati misli.

Veze i partnerstvo često su komplicirane, a njihovi akteri zbunjeni onime što se od njih očekuje te što trebaju napraviti.

Kada je riječ o vezama, važno je znati da postoji razvoj i pad, ne postoji status quo. Stagnacija je zapravo pad, a za zaustavljanje propadanja veze potrebno je uložiti jednako energije kao za rast i razvoj, čega možda nismo uvijek bili svjesni kada je to bilo potrebno.

Partnerstvo pruža sigurnu i zaštićenu atmosferu koja omogućuje rekonstrukciju osobnosti i problematičnih aspekata, jer omogućuje da se repariraju ranije traume i nezadovoljavajući odnosi. U partnerskom odnosu često se pitamo koliko dajemo, a koliko dobivamo.

Od svog partnera očekujemo određene postupke i svoja očekivanja trebamo izraziti.

Ne trebamo težiti ljubavi u kojoj volimo i ništa ne očekujemo. Međutim, očekivanja ne trebaju biti izražena kroz zahtjeve i primoravanje, ali ih je potrebno iskazati, kao i osjećaje povodom njih, inače se ona umnožavaju.

Treba postupati po poslovici “ne odlazite na spavanje posvađani”. Kada želite nešto od partnera, eksplicitno to kažite, on vam ne može čitati misli. Također, svom partneru radite ustupke kada god možete i dok god to, naravno, ne šteti vašem integritetu.

>>7 znakova da imate posla s očajnim muškarcem

>>Otkrijte zašto muškarci biraju mlađe žene, a žene starije muškarce

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije