Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nezaboravno ljeto

Ljetopis na kotačima: Sve lampice svjetlile su crveno, ali riskirali su i naposljetku dobili nezaboravno iskustvo

Ljetopis na kotačima
Foto: Privatna arhiva
1/9
27.09.2021.
u 16:20

Spavanje svake noći na drugom mjestu i upola manji troškovi. Zvuči kao idealan odmor, ali sa sobom nosi mnoge izazove zbog kojih će se tek rijetki uputiti na ovakvo putovanje

Kombi je odjednom stao, negdje kod Stona. Budžet je ionako već bio plitak, a mislima su im redom strujala pitanja – Što se događa? Koliko će trajati? Gdje ćemo spavati? – i  svi ostali panični „što ako“ scenariji. Na kraju, noć su prespavali u tuđem dvorištu.

Vida i Boris su 607 kilometara živjeli na kotačima u prostoru veličine dva sa tri metra. Odrekli su se ugodnosti doma. I kuhinje s modernim aparatima, i klimatiziranog dnevnog pa čak i WC-a, ali dobili su iskustvo u koje su svakim prijeđenim kilometrom bili sve više zaljubljeni.O onda zastrašujućoj situaciji sada govore kroz smijeh, a poseban hihot čuo se kada su prepričavali kako se kvar dogodio samo 300 metara dalje od automehaničarske radnje i vučne službe.

Boris je ozbiljnim tonom samo rekao – Vida, nešto nije u redu. Ja uopće ne mogu mijenjati brzine.

Srećom, već su se sutradan vratili na put u kombi kojeg su metodom pokušaja i pogreške uspjeli urediti u privremeni dom. U ovo su uložili svo slobodno vrijeme – prije posla, nakon posla, vikende i kasne večernje sate. Imenovali su ga Tilia, prema mjesecu lipnju u kojem su ga kupili. Naime, tilia na latinskom znači lipa.

– Kupili smo kombi na kojem su skoro sve lampice svijetlile crveno. To je ujedno bio prvi kojeg smo išli vidjeti uživo, a kako je prije nekoliko mjeseci prošao tehnički, vjerovali smo prodavaču kad nam je rekao da je u pitanju samo elektronika – kaže Vida.

Kvar kombija u blizina Stona
Foto: Privatna arhiva

Nikada nisu znali gdje će spavati

Putovali su od Samobora do Dubrovnika, a usput stajali na raznim mjestima te noćili svaku večer na drugoj lokaciji, sve bližoj cilju. Neke noći zaspali su s pogledom na zvijezde, a ujutro se probudili s pogledom na more. Vida je kosu prala uz cestu dok joj je Boris polijevao glavu vodom, a kupali su se u moru ili su tražili tuš na plaži.

– Nekad se znalo desiti da je već bilo devet navečer, a mi umorni, živčani i gladni, a još nismo znali gdje ćemo spavati. Dva puta smo morali prenoćiti i na ugibalištu usred Jadranske magistrale, ali nekad se znalo dogoditi da lokaciju pronađemo iz prve i znamo da je to to – govori Boris.

Studentica psihosocijalnog savjetovanja i slovenski poduzetnik na ovo putovanje odlučili su se zbog avanturističkog duha kojeg jedan kod drugoga njeguju, a nadodaju da je bilo i financijski isplativo. Zbrajali su svaku kunu i svaku kaplju goriva te izašli dubljeg džepa nego da su se odlučili na tipični odmor.

Putovanje može biti još isplatljivije

Gorivo može biti još jeftinije uz INA Loyalty što je program vjernosti pomoću kojeg se sakupljaju bodovi nakon gotovo svake kupovine na Ininim maloprodajnim mjestima. Ista se može odnositi na gorivo ili druge proizvode, a sam program uključuje i druge pogodnosti. Ovisno o tome u kojem se stupnju nalazite, Blue, Silver, Golden ili VIP, očekuju vas popusti i nagrade. Naravno, one su napredovanjem kroz stupnjeve sve izdašnije. Za ovaj program vjernosti, postoji opcija fizičke kartice, ali je i INA Loyalty aplikacija jednostavna za korištenje i lako dostupna na svakom pametnom telefonu.

Povodom prvog rođendana, INA Loyalty časti preko 300 tisuća postojećih, ali i sve nove članove. Zato vas očekuje popust od 20 lipa na svaku litru Class Plus goriva tijekom rujna, a kako biste ostvarili popust morate samo otvoriti ili preuzeti aplikaciju, provjeriti uvjete programa i zgrabiti svoj kupon. Čekaju vas i primamljivi obroci i napitci u INA Fresh Corneru koji nudi bogatu gastronomsku ponudu.

Programu se možete priključiti preuzimanjem aplikacije INA Loyalty iz trgovina Google Play ili Apple Store, putem internetske stranice www.inaloyalty.hr, ili tiskane pristupnice na maloprodajnome mjestu, a istog trena moći ćete preuzeti 50 bodova koje vam INA poklanja i kavu na dar!

Sadržaj nastao u suradnji s Inom.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije