Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REVIJA U JASTREBARSKOM

Kušana ponajbolja vina Zagrebačke županije, kraljici produljen mandat

izložba vina
Foto: Marko Čolić
1/6
06.11.2016.
u 15:15

Mirna i pjenušava vina, suha i slatka mogli su kušati brojni uzvanici na raskošnoj priredbi; šampion je Josip Rajaković iz Krašića. Kuriozitet je da će aktualna Vinska kraljica Lucija Šember titulu nositi još jednu godinu

U Jastrebarskom, u kongresnom i banketnom centru Princess održana je 13. izložba vina Zagrebačke županije, nagrađenih na posebnom ocjenjivanju. Mnogo je bilo dobitnika po raznim kategorijama, a ukupni je šampion ove godine Josip Rajaković iz Krašića.

Mirna i pjenušava vina, suha i slatka mogli su kušati brojni uzvanici na ovoj raskošnoj priredbi; upada međutim u oči da je bilo minimalno crnih vina! Pred županijskim je vinarima da se prihvate posla i u tom cijenjenom segmentu vinske ponude; Tomislav Voštinić može se pohvaliti vrsnim crnjakom a predstavio je i prvi predikatni škrlet.

Foto: Marko Čolić

U sklopu svečanosti promoviran je i bogat katalog županijskih pjenušaca – iz njega a i iz ponude na stolovima vidjelo se da su mnogi tamošnji vinogradari i vinari dobro ovladali tom proizvodnjom.

Priredbu su uljepšale mnoge dosadašnje županijske vinske kraljice, a aktualnoj, Luciji Šember iz poznate vinske obitelji, mandat je produljen za još jednu godinu!

Svečanost je na žalost pokvarila nepotrebna, prebučna glazba sastava, kao u kakvom disko klubu, koja je posve onemogućila razgovor o vinima i s vinarima, kao i koncentriranu degustaciju.

Komentara 1

DU
Deleted user
07:01 07.11.2016.

hehe...pa kaj im niste rekli da se stišaju...tekst , ko da ga je pisal štef z 4c z osnovne skole...kkkkkk

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije