Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od 18. do 20. ožujka

Kreativci na DOVE FASHION.HR-u predstavljaju svoje kreacije

fashion
05.03.2010.
u 15:11

I ove će godine na DOVE FASHION.HR-u vodeći domaći dizajneri prikazati svoje kolekcije za sezonu jesen-zima 2010./2011.

Na prestižnoj lokaciji Muzeja za suvremenu umjetnost u Zagrebu od 18. do 20. ožujka održat će se DOVE FASHION.HR na kojem će vodeći domaći dizajneri prikazati svoje kolekcije za sezonu jesen-zima 2010./2011. Svoje će kreativne vizije pokazati miljenici crvenog tepiha Ivica Skoko i eNVy room, glamurozni Zoran Mrvoš, originalna Nataša Kos, otkriće prošle sezone: talentirana Aleksandra Dojčinović, virtuozni prvak Robert Sever, majstor odijela Ivica Klarić, predvodnica nove generacije urbanog chica Ana Maria Ricov, jedan od najnagrađivanijih hrvatskih dizajnera u svijetu Igor Galaš, dizajnerska doajenka ovih prostora Branka Donassy, utjecajna i uvijek inovativna Ivana Barač te konceptualno kultne I-GLE.

U kritičnoj godini za svjetsku,a samim time i domaću modu DOVE FASHION.HR svojim potezima nastoji jasno i sistematično pozicionirati dizajnere kao unikatne kreativce te na taj način osvijestiti domaću percepciju mode.

- Na scenu stupamo jači nego ikada jer nam je cilj DOVE FASHION.HR pozicionirati kao isključivo ozbiljno događanje koje se trudi promijeniti određene aspekte funkcioniranja i modne i medijske scene. Nalazimo se u turbulentnom razdoblju za hrvatski dizajn i to je jedan od razloga zašto smo ove sezone tvrdoglaviji nego ikad jer problem više nije isključivo u kompleksu afirmacije domaće mode koliko u svijesti publike koja je često doživljava kao trivijalnu pojavu. Želimo jasno poručiti kako su naša najveća snaga upravo dizajneri sa svojim istančanim vizijama. Naravno, mediji su nam itekako potrebni kao i poznate osobe koje dizajneri osobno pozivaju ali ne želimo egzistirati na atributu medijskoga crvenog tepiha. Trudili smo povezati se s ozbiljnom institucijom kakva je Muzej za suvremenu umjetnost jer smatramo kako takav poligon dodatno doprinosi filozofiji u koju vjerujemo. Moda i umjetnost odvojeni su svemiri ali imaju isto ishodište, ljudsku maštu i kreativnost - izjavio je osnivač i direktor Vinko Filipić.

DOVE FASHION.HR održava se u organizaciji vodećega nacionalnog modnog koncepta FASHION.HR pod generalnim pokroviteljstvom etabliranog svjetskog beauty branda DOVE. Pozornost domaće javnosti posljednjih godina najviše je zaokupila uspješna suradnja DOVE-a i FASHION.HR-a na “Kampanji za stvarnu ljepotu” u kojoj su se kao modeli pojavile stvarne žene starije od 45 godina i time je odaslana snažna poruka kako prava ljepota ne poznaje granice. Ove sezone DOVE je u suradnji s FASHION.HR-om pripremio posebno iznenađenje u kontekstu novog projekta na kojem zajednički surađuju tri poznata dizajnera s ciljem da se istovremeno dočara “snaga” i “njega” stvarnih modela na modnoj pisti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije