Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Moda: Moćna crna kolekcija Đurđice Vorkapić otvorila Nivea Cro-a-Porter

Koja će naša dama prva osvanuti u Hippy lancima

moda
Luka Klun
09.10.2009.
u 17:53

Prvim je danom dominiralo pletivo Tihomira Krznarića i opće veselje iz “Dinastije” Elfsa.

Pola uzmi, pola baci! Jest da podsjeća ne nemodno “pola pije, pola Šarcu daje”, ali baš je to najkraći mogući rezime prvog dana Nivea Cro-a-Portera, koji se u četvrtak navečer održao u drugom paviljonu Zagrebačkog velesajma.

Pod modnim povećalom svakako treba zadržati odličnog Tihomira Krznarića koji se ovaj put potpuno posvetio svom prepoznatljivom pletivu i na pistu poslao djevojke u jednostavnim ili ludo voluminoznim haljinama, jaknama i kaputima, ukrašenim velikim pomponima koji odlično mogu riješiti pitanje nenošenja kapa i šešira zimi.

Elfsi imaju svoju Dinastiju
Za razliku od njega, Elfsi su potpuno “umočeni” u osamdesete i tadašnji glamur koji oni vide ponajprije kroz općeprepoznatljivu “Dinastiju”, TV seriju čija je zvučna špica bila i glazbeni motiv njihove revije. No, njihove Alexis i Krystle cure su koje biste voljeli i danas sresti, ako ne na ulici, a ono u nekom diskoklubu. Kao i uvijek, kreatori privlače miješanjem naoko nespojivih dijelova garderobe, pa i ovaj put odlično spajaju večernje haljine i kratke jakne od perja kojima je samo na prvi pogled mjesto na skijaškoj stazi.

Ono što će kod Elfsa potražiti najviše modnih ovisnica njihove su nove torbe - lanci umjesto ručki svojevrsni su hommage ove godine sveprisutnoj Coco Chanel. No, revija koja je očekivana s najviše pozornosti, a polučila poluučinak, bila je ona Đurđice Vorkapić, to jest Hippy Gardena.

Kladionica za lance
Baš je ta revija otvorila ovojesensku trodnevnu modnu smotru Viktora Drage, uz najave o velikom kreatorskom zaokretu. Odmak od dosadašnjeg ne može se poreći. Hippy Garden je ovaj put zaista drugačiji, ali netko je mudar trebao pročistiti zamisli kreatorice. Tek bi tada krajnji rezultat bio istinski moćna kolekcija. Iz nje treba izbaciti “zavjesaste” haljine koje gledamo već sezonama, jer nije ih dovoljno sašiti u crnom, i do kraja inzistirati na rock glamuru koji doslovno vrišti iz pojedinih modela. Favorit cijele priče svakako je mala crna haljina u lancima, a kladionice mogu već sada otvoriti ponudu koja će je žena iz javnog života Hrvatske prva odjenuti.

Kolekcije koje su razočarale one su Arilea (pod dugim haljinama cipele Ledenko bile su izgubljene), Fjabe i Ani Ani. Ovoj zadnjoj nije upalio ni trik s perikama. Poruka da se skidanjem perike i promjenom frizure mijenja vizura neke modne priče nije loše zamišljena, ali tada se nakon skidanja perika nešto trebalo dogoditi i s odjećom.

Ovako smo samo svaki model vidjeli dva puta, što je samo – dosadno!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije