Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Konoba Čok

Kod Čoka se dolazi na ribe, ali i tartufe

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/10
13.07.2020.
u 22:15

Na ulazu su četiri Michelinove preporuke. Opravdano, kažu mnogi

Stalak na cesti, znak za parking i jednosmjerni promet, crvene pelargonije na verandi, natpis konoba Čok ponad kojeg se kočoperi šarena riba...Tako to izgleda iz daljine. No na ulazu u konobu Čok četiri su Michelinove preporuke. Opravdano, kažu mnogi gurmanski znalci.

Vlasnik Sergio Jugovac na radnom je mjestu. Naručujemo salatu od hobotnice (80 kuna) i fuže s tartufima (130 kuna). Par iz Italije odlučuje se za morske specijalitete pa im gazda na ovalnom pladnju iznosi ribu i jastoga, da izaberu što će im pripremiti. Ribe, rakovi i školjke te crni i bijeli tartufi razlog su zbog kojih će mnogi prijeći kilometre i kilometre kako bi stigli kod Čoka, Istranina koji u konobi nudi vina i maslinova ulja malih lokalnih proizvođača za koje mnogi i ne znaju, no on smatra da im treba dati priliku.

1/10

Nakon što smo učas pojeli ono što smo naručili, za desert uzimamo slasticu iz ponude Vilminih domaćih kolača, savršeni cheesecake ukrašen čokoladom i malinama (25 kuna). Izlazimo iz konobe zadovoljni jer iako nismo pojeli puno, ono što smo kušali bilo je ukusno.

Uostalom, Michelinove preporuke trebale bi biti jamstvo da tako i mora biti.

Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova): 49
Izbor i ponuda pića (do 15 bodova): 13
Posluga i ljubaznost: (do 10 bodova): 10
Dojmovi i prostor: (do 20 bodova): 18
Ukupnost ponude: (do 5 bodova): 4
Ukupno: 94

Komentara 1

Avatar EtTore
EtTore
16:10 14.07.2020.

I bicete zavrnuti za solde, tako da se necete oporaviti za pola godine! ARIGATO!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije