Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Anketa

Kako se dopisujete: Jeste li u timu Whatsapp ili Viber?

Shutterstock
14.05.2019.
u 12:23

Viber i WhatsApp su aplikacije za besplatno slanje poruka i pozive koja omogućujuju povezivanje s prijateljima i obitelji...

Viber je jedna od vodećih svjetskih "messaging" platformi, a nedavno su predstavili i najnoviji Viber 10, s potpuno novim sučeljem koje nudi unaprijeđeno korisničko iskustvo, dok Viberove performanse korisnicima omogućuju dvostruko brže chatove. Viber je pokrenut 2010. godine u Izraelu, a 4 godine kasnije kupljen je od strane velike japanske multinacionalne kompanije Rakuten za 900 milijuna dolara. Prošle godine Viber prešao brojku od milijardu korisnika, a tvrde da ima prihod radi vrtoglavih 80 posto godišnje. 

30% korisnika Vibera koristi popularne 'stickere' na platformi svakodnevno. Kod nas je pjevačica Severina postala prva slavna osoba u Hrvatskoj, koja je ostvarila suradnju s Rakuten Viber lansiranjem vlastitog paketa naljepnica. Dnevno korisnici pokrenu ovu aplikaciju 12 puta. Dostupan je u 32 jezika. Hrvati preko Vibera mjesečno pošalju 600 milijuna poruka, kažu njihove statistike, a posljednje brojke kažu da kod nas ima 2,35 milijuna korisnika. 

Osnovna razlika između Vibera i WhatsAppa je ta što se WhatsApp ne može koristiti istovremeno na dva ili više uređaja. Iako je nedavno omogućeno korištenje WhatsAppa na računalu, ono se još uvijek može koristiti samo u kombinaciji s Android uređajima, što nimalo ne veseli vlasnike iOS-a. Više od 1 milijarde ljudi u preko 180 zemalja koriste WhatsApp kako bi ostali u kontaktu s prijateljima i obitelji, bilo kada i bilo gdje. WhatsApp je besplatan i nudi jednostavno, sigurno i pouzdano dopisivanje i pozive, dostupno na telefonima diljem svijeta, kažu iz WhatsAppa. 

Istraživačka kuća SimilarWeb koja analizira korištenje mobilnih aplikacija i web stranica napravila je istraživanje o korištenju ovih popularnih aplikacija. Svojim su pregledom obuhvatili samo Android platformu, koja se nalazi na velikoj većini (preko 80%) mobitela u svijetu. Istraživanje je obuhvatilo ukupno 187 zemalja, i pokazalo je da je WhatsApp najpopularnija aplikacija za dopisivanje u njih čak 109. Slijede ga Facebookov Messenger s 49 i Viber s 19 zemalja.

Ove poze na Instagramu dobivaju najviše 'lajkova':

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar future Gohan
future Gohan
14:13 14.05.2019.

Imam oboje, ali preferiram Viber, tj. onaj drugi samo za kontakte koji nisu na Viberu... No sitnica, čestitam VL na jednom, eto da i čestitam, iako sam 50% vremena pod banom, ipak sam drakonski antikrADeZeovac, a to baš ovdje ne prolazi, za razliku od trolova, njih se ne dira ako ne diraju Vladajuče, vi ste ostali ipak u mogučnosti komentiranja bez facebooka, svala čast, malo ih je u nas... Imam samo twitter, i malo je stranica u nas na njemu, a i tu ste, opet palac gore... otvorio sam fake profil za komentiranje i pračenje stranica koje me zanimaju, kao IGN, Reboot, Game Stop, i jednom poslali mi poruku da je profil blokiran, treba im moj br. telefona, jer su "sumnjive" aktivnosti na računu, poslao i odmah dobio svjete za prijateljstvo za famijilu koja ima facebook, prijatelji, prijetelji prijatelja... iako aplikacija nije imla dozovolu za pristup porukama, kontaktima... eto, koliko su duboko u špijuniranju, obrisao profil, deisntal app s moba, samo twitter, i večina je tamo koje sam pratio, posebno zap. stranice, Eu i USA, u nas mi fali Istramet i Autoklub, ostalo je tamo... zato plac gore, lp

AC
Acaki
17:48 16.12.2021.

Viber

PR
protuudar
12:29 14.05.2019.

...kaj te briga....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije