Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI STARI DOM

Kako renovirati dom i pritom uštedjeti

IKEA
Foto: IKEA
1/5
18.10.2022.
u 13:22

Trebate nešto obnoviti po kući, ali mislite da vam nedostaju sredstva za bilo kakve vrijedne projekte? Istina je da popravak i renoviranje doma mogu biti skupi, ali postoje i neke učinkovite stvari koje možete zamijeniti jeftino.

Bilo da se radi o povećanju vrijednosti naše nekretnine ili samo o uljepšavanju životnog prostora, svi mi s vremena na vrijeme želimo dotjerati prostore koje svakodnevno koristimo.

Iako zvuče skupo, takvi poduhvati mogu biti jednostavni i jeftini, a neki čak i ne zahtijevaju posebne “uradi sam” vještine, već samo običan odvijač s par nastavaka, pokoji imbus ključ, kist za boju i to je to. Uklanjanje nereda i dubinsko čišćenje mogu osvježiti vaš dom bez ikakvih troškova osim vašeg vremena, dok promjena prekrivača ili manjeg komada namještaja može napraviti veliku razliku uz minimalno ulaganje vremena i novaca. Dodatci poput jastuka i omiljenih fotografija na zidu također mogu dati neki novi sjaj prostoriji. Brojni jeftini "uradi sam" projekti vašem će domu dati potpuno novi izgled, a mi vam donosimo listu nekih osnovnih stvari kojima možete urediti prostorije u kojima najviše boravite.

Prvi prijedlog je vrlo jednostavan, zamijenite prednja vrata. Znate i sami da prvi dojam puno znači, pa poboljšanje ulaza u vaš dom čini nevjerojatnu razliku u načinu na koji netko gleda na vaš dom, a i vama će biti ljepše vidjeti lijepa uredna vrata koja vode do vaše male oaze mira. Zamjena starih ulaznih vrata koja škripe i koja propuštaju propuh također štedi novac dugoročno, a i može smanjiti dio buke koja dolazi s hodnika ako se nalazite u stambenoj zgradi s bučnim susjedima.

Nadogradnja kuhinje je uvijek dobra ideja, moderne obitelji danas dosta slobodnog vremena provode u kuhinji, pa je investicija u poboljšanje izgleda i funkcionalnosti ove popularne prostorije obično dobra. Ključ dobre renovacije je u kupovini kvalitetnih uređaja i čvrstih funkcionalnih kuhinjskih elemenata. Ali nemojte pretjerivati, iako se hladnjak za vino čini posebnim, u stvarnosti ćete novce bolje moći potrošiti na stvari koje koristite svaki dan.

Još jedan jednostavan način “podizanja prostorije” je dodavanje uzglavlja u spavaćoj sobi. Bilo da je malo i veličanstveno ili preveliko i dramatično. Ako niste sigurni koje zaglavlje odabrati ili ako je krevet već dotrajao, zamijenite ga novim MALM okvirom i dodajte mu omiljeni madrac i posteljinu te uzglavlje koji će svojim bojama i uzorcima promijeniti sivi dojam jeseni, a vašoj spavaćoj sobi unijeti svježinu.

IKEA MALM
Foto: IKEA

Dječje spavaće sobe predstavljaju najveći problem prilikom renoviranja doma, roditelji bi nešto smisleno s puno svjetla za lakše učenje, a djeca bi nešto što najbolje odražava njihov karakter i interese. Tu su još i omiljene igračke, roba i ostali rekviziti pa pronalaženje mjesta za pohranjivanje svih tih stvari može biti teško. Jednostavna promjena za renoviranje doma koja je pritom jeftina je dodavanje polica od zida do zida. One su jeftine i ne zahtijevaju veliku tlocrtnu površinu kako bi stali u različite veličine spavaće sobe.

IKEA KALLAX
Foto: IKEA

KALLAX police nude se u nebrojenim kombinacijama i bojama, a prikladne su za svaku prostoriju u domu i za svaku namjenu – a možete im dodati i odgovarajuće kutije ili vratašca za stvaranje stiliziranog spremišta za sve stvari koje ne želite da ih vide vaši gosti. Također, KALLAX polica može biti i polica za knjige, za gadgete, poslužiti kao TV ormarić ili mjesto za izlaganje vaše kolekcije dizajnerskog stakla ili vaza koje ste skupljali godinama - u hodniku, dnevnoj ili spavaćoj sobi, u blagovaonici...

Dječju sobu također možete osvježiti novom garniturom stolica i stolova iz kolekcije MAMMUT - lagane stolice i pripadajući stol, svi u jarkim bojama, pretvorit će njihov kutak u dnevnom boravku u oazu dječje radosti i kreativnosti.

IKEA MAMMUT
Foto: IKEA

Zavjese su još jedan efikasan i jeftin način uljepšavanja vašeg doma, Nova tkanina, nove nijanse ili kombinacija to dvoje mogu dnevnoj sobi dati izgled iz časopisa. Mnoštvo opcija koje možete izraditi sami mogu uvelike pomoći u skrivanju starijih prozora ili ružnih radijatora, što bi samo po sebi bio skup projekt obnove. Kako biste uštedjeli malo novca, pokušajte ponovno upotrijebiti postojeće karniše i prstenove.

Uz to, za pravi osjećaj novog doma, staru sofu zamijenite novom - npr. KIVIK možete složiti kao dvosjed, kao kutnu ili U-garnituru, a možete dodati počivaljku ili tabure - sve to u bezbroj boja i materijala koji su dostupni za bilo koju odabranu kombinaciju.

IKEA KIVIK
Foto: IKEA

Pokušajte odlučiti kojim ćete se jednostavnim projektom poboljšanja doma pozabaviti i garantirano ćete biti jako uzbuđeni kada vidite da postoje pristupačne i efikasne opcije. Sada više nema isprike da nemate dom svojih snova jer su od 1. listopada ovi kultni IKEA proizvodi dostupni po gotovo 20% nižim cijenama. Na ovaj način IKEA želi svoju ponudu učiniti još pristupačnijom kupcima i ostati posvećena što većem broju ljudi. Cjelokupnu ponudu možete pogledati na IKEA web stranici.

Sadržaj omogućila IKEA.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije