Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi pojam ljepote

Kako muškarci u 2020. godini zamišljaju savršenu ženu? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

shutterstock
06.11.2020.
u 10:30

Uz to što su se okolnosti mijenjale, mijenjala se i želja muškarca za nerealističnim izgledom ženskog tijela.

Kako izgleda savršena žena u 2020. godini? Da je ovo pitanje postavljeno prije deset godina, većina odgovora bila bi u stilu ''mora imati duge noge'' ili ''volim žene s velikim stražnjicama''. Također je boja kose uvijek bila važna u raspravi o savršenoj ženi, ali stvari su se promijenile. Stručnjakinja Tracey Cox za Daily Mail otkrila je kakva je danas muškarcima savršena žena te otkrila rezultate istraživanja u kojem je na društvenim mrežama muškarcima postavila to pitanje.

Naša slika o savršenoj ženi u posljednjih deset godina drastično se promijenila, čak više nego u posljednjih sto godina, tvrdi istraživanje objavljeno u časopisu National Geographic.

Uz to što su se okolnosti mijenjale, mijenjala se i želja muškarca za nerealističnim izgledom ženskog tijela. 

Potrošila je pola milijuna kuna na estetske korekcije, no reality zvijezda najponosnija je na ovaj dio tijela:

1/5

Muškarce će uvijek privlačiti određene karakteristike zbog evolucijskih razloga. Mladost, široki bokovi, sjajna kosa i glatka koža samo su neke od osobina koje privlače muškarce, a sve su povezane sa ženskom sposobnošću da zatrudni.

To su potvrdila i brojna istraživanja, poput studije sveučilišta u Teksasu koje je otkrilo da je ''savršen'' omjer ženskog tijela 100-65-90 u omjeru prsa-struk-bokovi te visina od 1.68 metara. Također je otkrila da je savršeno tijelo sasvim prirodno bez ikakvih plastičnih operacija ili preinaka.

Međutim, savršena žena u 2020. godini je žena kakva ona želi biti. Nije bitno je li mršava, punija, niža, viša – bitno je da samu sebe prihvaća i da se osjeća ugodno u vlastitom tijelu. Ljepota sada označava kakva je osoba iznutra, a ne kako ona izgleda izvana. 

Također, mnoga istraživanja otkrila su da muškarci više vole obične žene, a ne one koje izgledaju kao supermodeli, dok je lijepo lice uvijek privlačnije nego samo tijelo žene. Osobnost je uvijek bila važna, sada je pak stavljena na prvo mjesto.

– Mora biti privlačna, ali nije me briga je li plavuša, brineta, visoka ili niska. Ono što je meni bitno jest da je ljubazna, brižna, zabavna, znatiželjna i avanturistički nastrojena – otkrila je Cox jedan od odgovora muškaraca.

– Osobnost, karakter i kreativan um ono su što čini sjajnu partnericu i ljubavnicu. Velike grudi i duge noge samo su bonus – napisao je jedan muškarac, dok se drugi složio: – Lijepe osobnosti čine lijepe ljude. Izgled me privlači, ali me ne zadržava. 

Muškarci su se u velikoj većini pri opisivanju savršene partnerice koristili sljedećim karakteristikama: snažnog uma, samouvjerena, sretna, emocionalno inteligentna, strastvena i puna entuzijazma.

Naši se ideali očito mijenjaju s godinama i životnim iskustvom. Međutim, sve ovisi o tome što muškarac traži u ženi. Ako traži samo seks, izgled mu je mnogo važniji nego sama osobnost, dok muškarac koji traži ozbiljnu vezu gleda osobnost i karakteristike žene.

Upoznajte Josipu Koletić, najmlađu hrvatsku pobjednicu u preponskom jahanju i jednu od nominiranih za Divu godine:

Komentara 7

Avatar Idler
Idler
13:24 06.11.2020.

Znate ono kdaj je budući ženik dal trima nesuđenim mladenkami po 5000 EUR kak se bi lakše odlučil....i ni na koncu zsbral nit ljubaznu nit zabavnu 😁

Avatar crazy_bat
crazy_bat
11:54 06.11.2020.

Ma kome vi prodajete muda pod bubrege? Osim što bi trebala biti "ljubazna, brižna, zabavna", ipak je najvažnije da ima velike sise!

SI
sisavac
11:29 06.11.2020.

a zašto onda najviše klikova imaju slike žena sa lijepo razvijenim tijelom, donekle obnaženim... oči, duša, ne znam što još, su samo floskule. ja osobno ne poznam nikoga kome se dopadaju ružne žene. da ne znam kakvo srce imaju, dušu, one jadne ipak čekaju, da njih netko odabere, takva je ljudska priroda. pojam ljepote se mijenja kroz vrijeme, ne samo tijekom života čovjeka, već kroz povijest. al generalno, i dalje su bokovi i grudi to nešto, za čime se žudi. sva sreća pa imamo plastičnu kirurgiju, pa možemo popraviti ono što nam priroda nije udijelila dovoljno ili nimalo. al za to trebamo novac. tu nastupa ono drugo čime je priroda ljude obdarila, sposobnošću iskoristiti ono što imaš da bi dobio ono što nemaš ili želiš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije