Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jednostavni 'trikovi'

Jednostavan način za pranje suđa od nehrđajućeg čelika, bez trljanja i ribanja

Shuttershock
04.01.2021.
u 07:00

Kad voda uzavrije, drvenom kuhačom ili lopaticom sastružite zagorene mrlje od hrane koje su zbog topline i pare već popustile. Ugasite ploču i pustite da se posuda ohladi

Jedna od najvećih prednosti suđa od nehrđajućeg čelika je to što se u njemu može kuhati i peći i na jako visokim temperaturama, ali to sa sobom uglavnom nosi i mrlje od zagorene hrane na dnu i naporno struganje da ih se skine dok su tava ili lonac još vrući. Portal Real Simple zato donosi par trikova s kojima će pranje suđa od nehrđajućeg čelika biti lako i jednostavno, a evo što će vam trebati:

- drvena kuhača ili lopatica
- deterdžent za pranje suđa
- četka za pranje suđa 
- mekana spužvica
- soda bikarbona (po potrebi)

Dirljivi trenuci iz Petrinje: Psi su pobjegli nakon potresa, nekoliko ih je uspjelo pronaći vlasnike

1/2

Kako očistiti posude od nehrđajućeg čelika

Nakon što ste iz posude izvadili hranu, vratite je na vruću ploču i dodajte samo kap vode. Kad ta kap zacvrči, ulijte otprilike još jednu šalicu vode i pričekajte da uzavre, da se stvore para i mjehurići.

Drvenom kuhačom ili lopaticom sastružite sve zagorene mrlje od hrane koje su sad već zbog topline i pare popustile. Ugasite ploču i pustite da se posuda ohladi. Onda ulijte vode i malo deterdženta za suđe, pa četkom uklonite preostale komadiće hrane i masnoće.

Foto: Shuttershock

Premjestite posudu na sudoper. Vjerojatno ste većinu zagorenih mrlja isprali, ali još je jednom operite s mekanom spužvom, vodom i deterdžentom, i to kružnim pokretima. Dobro isperite i osušite prije nego spremite na mjesto.

Ako su na posudi od nehrđajućeg čelika ipak ostale neke 'tvrdoglave' mrlje, nakon svega ovoga pomiješajte još i malo sode bikarbone s vodom, da nastane pasta. Pastu od sode nanesite s mekom spužvicom i ponovno ribajte kružnim pokretima. Opet isperite i osušite.

Ove dvije prijateljice postale su viralni hit: Pokazale su kako stil nema veze s konfekcijskim brojem!

Ove dvije prijateljice postale su viralni hit: Pokazale su kako stil nema veze s konfekcijskim brojem!

Ove dvije prijateljice postale su viralni hit: Pokazale su kako stil nema veze s konfekcijskim brojem!

Objavljuje Večernji list u Ponedjeljak, 11. svibnja 2020.

 

Komentara 1

PR
primarijus
09:36 04.01.2021.

Cure koje ovo pišete! Bolje se toga i primite jer vam ide bolje od pisanja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije