Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odlična ideja

Nakon ovoga i vi ćete jaja stavljati u posudice za led

Zamrzavanje jaja
Foto: screenshot/youtube
1/2
12.05.2015.
u 08:24

Jaja se moraju zamrznuti bez ljuske, a možete odvojiti bjelanjak od žumanjka ili zamrznuti cijelo jaje

Je li vam uopće palo na pamet zamrznuti svježa kokošja jaja?

Vjerojatno nije, ipak, ako naiđete na neku odličnu akciju i snižene cijene, iskoristite to jer, ako ih i ne potrošite brzo, neće propasti.

Jaja se moraju zamrznuti bez ljuske, a možete odvojiti bjelanjak od žumanjka ili zamrznuti cijelo jaje.

Najjednostavniji, vjerojatno i najpraktičniji način je da jaja stavite u posudicu za led. Pregrade će zadržati žumanjak, a nakon što se dovoljno zamrznu, izvadite ih iz posudica za led i jednostavno razdvojite. Na taj način možete ih staviti u vrećicu sa zatvaračem i koristiti dalje po potrebi, pojašnjava u videosnimci na Youtubeu Housdehold Hacker.

Osim toga, novac možete uštedjeti ako znate što i kako možete zamrznuti. Hranu na ovaj način nećete bacati, više ćete iskoristiti, a omogućit će vam da više namirnica kupujete na sniženjima bez straha da će to (opet) biti bačen novac jer niste stigli iskoristiti sve što ste kupili prije no što se pokvari.

Mlijeko može biti zamrznuto mjesec do dva, vrhnje za kavu i do 6 mjeseci. Možete zamrznuti i sir, samo ga naribajte prije i ostavite u hladnjaku malo da se stisne. U zamrzivaču može stajati dva do tri  mjeseca. Možete zamrznuti i parmezan. Slani maslac možete čuvati u zamrzivaču od šest do osam mjeseci, a neslani samo mjesec dana. Grčki jogurt lakše se zamrzava od "običnog", a voćne jogurte možete lako "pretvoriti" u slasne voće sladolede ili ih upotrijebiti za pripremu smoothieja.

>>Ne volite zamrzavati namirnice? Nakon ovoga ćete promijeniti mišljenje

Komentara 10

MK
marcel.kuzmic
11:33 12.05.2015.

Jaja i ostale namirnice ima non stop na akciji po dobroj cijeni. samo treba kupovati u više trgovina i pratiti cijene i imaš uvijek friško. postupak zamrzavanja i skladištenja namirnica je skuplji (moraš imati veći zamrzivač i utrošiš puno energije) nego da kupuješ friško na akciji. je fora, ali nema smisla ekonomski gledano.

Avatar Nadan Vidošević
Nadan Vidošević
08:46 12.05.2015.

japanci imaju jaja kao salamu... kasnite

RI
Ringo
12:01 12.05.2015.

Jaja se mogu smrznuti i u ljusci. Prilikom zamrzavanja ljuska napukne ali nema veze. Puno jednostavnije nego ovako u posudu za led.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije