Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 187
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sačuvajte recept!

Jabuka u lisnatom tijestu sa skrivenim iznenađenjem za prave ljubitelje čokolade

Sandra Šimunović/Pixsell
04.02.2022.
u 07:05

Ovu slatku senzaciju probali smo u restoranu Terbotz čija nas glavna kuharica, Silvija Horak, uvijek ugodno iznenadi. Desert je toliko bogat okusima i aromama da ga slobodno možete podijeliti s nekim. Na primjer, s voljenom osobom na Dan zaljubljenih.

Ove godine u studenome Silvija Horak obilježit će punih 20 godina karijere u Terbotzu. I dalje s jednakim žarom uživa u kuhinji restorana poznate vinarske obitelji Jakopić jer Međimurje je za Silviju trajan izvor inspiracije. Silvijini deserti uvijek izazivaju oduševljenje, a ove jabuke u lisnatom tijestu baš su po našoj mjeri!

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Jabuke u tijestu

Za lisnato tijesto:

350 g brašna

350 g maslaca

8 g soli

2 dl vode

Za punjenje:

4 jabuke

cimet

šećer

1 jaje

čokolada

Za ukrašavanje:

šećer u prahu

listići mente

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Priprema:

Od brašna, vode i soli zamijesite tijesto. Oblikujte kuglu i ostavite da stoji 20 minuta. Odmoreno tijesto razvaljajte i na sredinu stavite maslac pa preklopite tijesto. Ponovo ga razvaljajte, stavite maslac i tako ponovite postupak tri puta. Razvaljano tijesto narežite na trakice širine 2 cm. Jabuke ogulite, izvadite im sredinu pa u unutrašnjost svake stavite kockicu-dvije crne čokolade. Sad jabuke uvaljajte u mješavinu cimeta i šećera pa tijesto omotajte oko jabuke. Premažite jajetom, posložite na lim za pečenje koji ste obložili masnim papirom i pecite na 200 stupnjeva oko 15 minuta. Kad je gotovo pospite  jabuke šećerom u prahu, ukrasite listićima mente i odmah poslužite. 

Foto: Sandra Šimunović/Pixsell

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije