Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svijetli primjer

Sezonci koji rade u ovom lancu hotela imaju na raspolaganju čak i bazen

Foto: Valamar Riviera
1/11
11.07.2019.
u 14:20

Radnika je malo i sad napokon oni biraju gdje će i za koga raditi. Poslodavcima je preostalo iz godine u godinu mamiti ih što boljim uvjetima

Davno je prošlo vrijeme kad su jadranski poslodavci birali koga će zaposliti na sezonskima poslovima konobara, kuhara, spremačice, vrtlara ili slično.

Radnika je malo i sad napokon oni biraju gdje će i za koga raditi. Poslodavcima je preostalo iz godine u godinu mamiti ih što boljim uvjetima. Velike turističke kompanije na Jadranu u tu su utrku ušlo još prije nekoliko godina, kad se vidjelo da će ulaskom u EU Hrvatska osiromašiti u radnoj snazi.

Foto: Valamar Riviera

Lagano rastu plaće, daju se druge beneficije, osigurava hrana, smještaj... I to, barem na primjeru velike Valamar Riviere, ne bilo kakav smještaj. Ta hotelska kuća svim zaposlenicima koji dolaze raditi u Valamarove destinacije iz drugih dijelova Hrvatske i iz regije osigurava kvalitetan smještaj i tople obroke, a od ove godine njihovi sezonski radnici u Rapcu boravit će u hotelu za zaposlenike s – bazenom.

Najveća hrvatska turistička kompanija do sada je uložila između 80 i 100 milijuna kuna u smještaj za zaposlenike (Kuća Valamar u Poreču, Rapcu i na Krku), a trenutno gradi i Kuću Valamar u Dubrovniku. Svi objekti osim soba i apartmana, imaju zajedničku kuhinju te praonicu i sušionicu rublja, prostor za video i društvene igre, dnevni boravak, zonu s roštiljem...

Foto: Valamar Riviera

 

Foto: Valamar Riviera

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije