Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvatska surf - kuća

Iz korporativnog svijeta u turizam: Jasmina Simić i valovi

Hrvatska surf - kuća
Foto: Privatni album
1/9
31.10.2017.
u 09:48

Želim da i moji gosti ponesu sa svojeg godišnjeg odmora jedinstvene i nezaboravne trenutke koji će im obogatiti život zauvijek, poručuje Simić

Vir ima preko 2400 sunčanih sati, što na godišnjoj razini iznosi oko 300 dana, pa ne iznenađuje gužva koja se ondje od domaćih i stranih turista stvara u sve većem dijelu godine, nevezano više isključivo za ljetni period. Dodamo li tome borove šume, kristalno plavo more, pješčane plaže i blizinu Nacionalnog parka Kornati, kao i Zadra, Nina ili Šibenika, malo tko ne bi pristao da sivilo gradskih ulica i tradicionalno osmosatno radno vrijeme zamijeni za vlastiti posao upravo na ovom otoku.

U svijetu je surfanje na valovima desetljećima jedna od najomiljenijih ljetnih rekreacija, a surferski kampovi i kuće niču gdje stignu. Ovaj koncept avanturističkog odmora u kombinaciji sa upoznavanjem zemlje putem njene povijesne baštine i gastronomije odnedavno je, zahvaljujući individualnim inicijativama, prisutan i u Hrvatskoj.

Jedna od takvih je i Jasmina Simić koja je prošle godine ondje otvorila prvu hrvatsku surf - kuću nazvanu Dream Day SUP&SURF koja osim usluga smještaja nudi i tečajeve, odnosno škole jedrenja na vjetru i disciplina kao što je stand up paddling. Nakon što se sama okušala u pohađanju sličnih edukacija u Hrvatskoj, grčkim otocima Karpathos i Rhodes i kanarskom otoku Lanzarote, ali i radeći na Bolu, odlučila je pokrenuti samostalni posao i time proširiti ponudu virskog aktivnog turizma. S obzirom na to da u ponudi ima i organizaciju izleta po povijesnim utvrdama kombinirane s posjetima lokalnim konobama, uspješno u isti ekosustav povezuje i druge turističke djelatnike.

Inače poslovna savjetnica s četverogodišnjim iskustvom iz područja EU fondova i desetogodišnjim iskustvom u financijskom sektoru u korporacijskom okruženju, Simić ne skriva oduševljenje novim poslom. Dapače, poručila je i da za novu sezonu u 2018. godini planira mnoštvo novih i zanimljivih stvari u Dream Day kući, kao i snažniji istup na inozemna tržišta.

Foto: Robert Demo

"Želim da i moji gosti ponesu sa svojeg godišnjeg odmora jedinstvene i nezaboravne trenutke koji će im obogatiti život zauvijek. Najponosnija sam kada se gosti vrate u svoju svakodnevicu i objave upravo uspomene iz Dream Day kuće na svojim društvenim mrežama kao one koje najviše pamte. Svoje goste sam uvijek doživljavala kao klijente kojima treba pružiti vrhunsku uslugu i omogućiti im godišnji iz snova. Iz želje da im ponudim jedinstveni doživljaj učenja nove vještine, otvorila sam SUP&SURF kuću Dream Day. Uživam u windsurfingu od 2007. godine, na različitim lokacijama u Hrvatskoj, Grčkoj i Kanarima i upravo su to neke od mojih najljepših životnih uspomena", otkrila je u razgovoru.

Iznajmljivanjem privatnog smještaja počela se baviti nakon što je 2014. godine dobila otkaz u jednoj korporaciji, a iz toga su i krenuli planovi koji su se postepeno razvili u surf - kuću. "Biti profesionalan i odgovoran poduzetnik u Hrvatskoj je neizmjerno teško, biti žena poduzetnik je skoro pa nemoguća misija, a biti prva koja je u Hrvatskoj otvorila SUP&SURF kuću je pa uistinu pa ne znam…ludost?", komentirala je Simić svoj profesionalni put.

Foto: Robert Demo

U poslu, kaže, njeguje dugotrajan fer i korektan odnos, je a najsretnija kad točno takve poslovne odnose i suradnje u konačnici i realizira. Za uspjeh je potrebno okružiti se pozitivnim i energičnim ljudima koji, istaknula je, imaju iskru u očima.

"Turistička sezona u Hrvatskoj je uistinu još uvijek sezona. Moja preporuka je vrlo jednostavna; manje priče, rasprave, konferencija i papira, a više rada na kvalitetnim projektima. Omogućiti vrijednim, educiranim i odgovornim ljudima da rade svoj posao", poručila je. Boljke naših ljudi su, nastavila je, i u ovom poslu prisutne - puno filozofije i pametovanja na kavi, bez uspješne realizacije pod imenom „zasukati rukave“. Ipak, zadovoljna je, dodala je, što se trud i ludost u konačnici uvijek isplate. "Imam podršku u obitelji, prijateljima i poslovnim partnerima i to je neizmjerno bitno. Najviše uživam u činjenici da sam otkrila što volim raditi u životu i što moji gosti to prepoznaju", poručila je na kraju.

Govoreći o Viru, zanimljiv je i podatak da se radi o otoku na kojem ne posluje niti jedan hotelski lanac što znači da rekorde u noćenjima, dolascima i ondje potrošenom novcu ostvaruju upravo privatni iznajmljivači, kao i odlične, u skladu sa svjetskim trendovima realizirane poduzetničke ideje poput Dream Day SUP&SURF kuće.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije