Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivana Kindl

Ivana Kindl: Kada sam napunila 30, bila sam depresivna i frustrirana

Ivana Kindl (1)
Matea Roščić
07.06.2011.
u 12:19

Pjevačica koja je upravo dobila nagradu Porin za vokalnu izvedbu govori o tridesetima, manjku kilograma te domaćoj sceni

Na svojem blogu napisali ste kako tridesete niste dočekali baš najbolje. Na što ste mislili kada ste to napisali?

– To je bilo prije nekoliko godina dok sam još pisala blog. Nisam se nikad opterećivala godinama, ali ušavši u tridesete, počele su se događati psihofizičke promjene. Stres je počeo ostavljati posljedice, pa sam počela gubiti na težini, nosim se i s gastritisom, a počela sam se osjećati kao da sam progledala i napokon shvatila kako svijet funkcionira. Sve to skupa dovelo me do osjećaja frustracije, depresije, a kako sam hipersenzibilna, svaka nepravda me duboko pogađa. Kriza, pad morala i vrijednosti, koji je uslijedio, strahovito su me pogađali neko vrijeme. Osjećaj neprilagođenosti društvenim normama aktivirao se i kao da sam ponovno buntovna postala. Sad se to nekako stabiliziralo, no ovakav svijet u kakvom živimo ponekad je teško shvatiti.

Poznato je kako rado surađujete s Robertom Severom. Postoje li neki njegovi savjeti koje niste prihvatili? Na koju promjenu u svojem imidžu nikad ne biste pristali?

– Volim surađivati s Robertom. Od početka surađujemo i uveo me u svijet mode. Ne prihvatim uvijek njegove savjete. Znam u čemu se osjećam udobno i to mi je najvažnije reći i istaknuti. Ne bih pristala na promjenu imidža i išla u nekakvo razgoljivanje, nisam taj tip. Više mi laska kad se piše o meni kao o najboljoj pjevačici, a ne najljepšoj ili najbolje obučenoj.

Na estradi se digla buka oko najbolje pjesme ovjenčane Porinom ove godine. Kako vi kao dobitnica iste nagrade gledate na pobjedničku pjesmu?

– Ne razumijem zašto se digla buka kad je narod glasao za tu pjesmu. Ta kategorija po mojem mišljenju nije trebala biti u sklopu Porina, već zasebno. Pretpostavljam da toliko halabuke oko toga onda ne bi bilo. Po meni ta pjesma nije najbolja jer da bi bila najbolja, mora imati umjetničku vrijednost, energiju takvu da te naježi od glave do pete, da te rasplače divota melodije i duboko dirne poruka pjesme. Takvu umjetničku vrijednost i energiju ima pjesma Lee Dekleve Dogodila se ljubav. Bižuterija je hit godine i to je drastična razlika. Meni se takav stil nikad nije sviđao, a popularnost takvih pjesama samo odražava mentalitet našeg naroda. S druge strane cijenim trud Jelene Rozge jer je velik radnik, a i iznimno draga i simpatična.

U nekom intervjuu izjavili ste da vam se “još uvijek nije dogodila velika pjesma”. Frustrira li vas ponekad rad na hrvatskoj estradi? Rekli ste kako vas deprimira što talenti rijetko prelaze margine. U čemu je tajna uspjeha manje kvalitetnih izvođača?

– U vremenu u kojem živimo kvaliteta pati jer je marginalizirana zbog žutila i skandala, kojima se daje prednost. To je zapravo otužno i nije istina da se to traži, kako se mediji vole opravdavati. To je toliko nametnuto da jednostavno ne možeš izbjeći. Na kraju balade, vjerujem, ostat će i isplivati oni koji to zaslužuju jer kvaliteta je vječna. Napokon, dogodila mi se pjesma koja je razgalila publiku, a to je posljednji hit Utjeha, zbog koje sam i dobila Porina.

Kako rješavate probleme sa samopouzdanjem? Idete li u šoping ili se radije opuštate i okružite bliskim ljudima?

– Svatko od nas ima problema sa samopouzdanjem, to nije neka novost. Meni samopouzdanje puni uspjeh, odlično prihvaćena pjesma ili koncert, a i kad dobijem koju kilu više...

 Imali ste priliku za brojna modna snimanja. Sitne ste građe, pa kakvu vam odjeću najčešće preporučuju stilisti?

 – Stilistima je super što sam vitka, a najčešće najbolje reagiraju kad sam u nekoj dobroj casual kombinaciji ili pogođenoj haljinici i detaljima za nastup.

 Iza vas je emisija Zvijezde pjevaju, u kojoj ste bili izvrsni. Postoji li tko s kim biste voljeli raditi u nekoj idućoj sezoni te emisije?

 – Pobijedila sam jednom, s Nikšom Kušeljem, i skoro s Duškom Modrinićem, no s njim sam osvojila drugo mjesto. Ljudi su u uvjerenju da smo mi pobijedili jer u toj sezoni bili smo favoriti koji nisu pobijedili, pa valjda zato. Bilo mi je žao što smo Mario i ja ispali zbog toga što svi znaju da je on bio najbolji amater vokalno, a i nismo uspjeli otpjevati toliko željenu mu pjesmu Use somebody Kings of Leon, koja je bila predviđena za finale. No u ovoj sezoni, potvrdit će svi, bila je najbolja i najsložnija ekipa, bez egotriperskih ispada. Što se tiče dolazećih sezona, pa, bilo bi zanimljivo podučavati kritičara Angela Jurkasa.

Prošlih godina pratili ste talent showove na televiziji. Pratite li ga i ovaj put i tko su vam favoriti?

 – Moram priznati da ove godine ne pratim zbog manjka vremena emisiju Hrvatska traži zvijezdu, iako ne bih imala ništa protiv da budem članica žirija u idućoj sezoni. Voljela bih se u tome okušati.

Imate dosta klupskog staža. Volite li clubbing i mislite li da ima mjesta za produkciju domaće klupske glazbe?

– U klubovima sam počela i takva mjesta su mi danas najdraža za nastup, zbog intimnog ugođaja koji klub stvara. No, klupsku glazbu ne slušam toliko, ali smatram da apsolutno ima mjesta za takvu vrstu glazbe. Bitno je da bude na produkcijskom nivou i inovativno!

Što smatrate svojim najvećim postignućem? Je li vam se dogodio da je koji domaći izvođač otpjevao pjesmu koju biste vi htjeli pjevati?

– Moje najveće postignuće je što sam uspjela sama u poslu, koji obožavam. Doduše, uspjela sam uz puno, puno truda, ali sama. Pod tim smatram da nisam imala nikakvo zaleđe, nisam bila dio klanova, nisam ničiji projekt. Uz pomoć izdavačke kuće Menart dobila sam priliku izdavati albume, ali imala sam potpunu umjetničku slobodu, što je najvažnije. Naravno da se dogodilo da ima pjesama koje je netko drugi otpjevao, a voljela bih da sam ja. To je, na primjer, pjesma “Više nisi tu” grupe Divas, izvrsna pop soul stvar i ne bih imala ništa protiv da je moja.    

Ovo ljeto neću propustiti.. Odlazak u omiljeni Mali Lošinj.

Najbolje si izgledam... Kad se jako dobro naspavam

Posljednje što sam si kupila je... Malo odjeće za ljeto.

Neostvareni san mi je.. Ima toga puno, proputovati svijet...

U modi patim na... Detalje, superdizajnirane kratke haljine

Na svom tijelu bih promijenila... Ništa, samo pet-šest kila više

Hlače ili suknja? Jedno i drugo.

Liniju održavam... Svakodnevno vježbajući.

Mariah ili Whitney? Mariah.

Nikad neću prežaliti... Neke glupe poteze prema ljudima koji to nisu zaslužili.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije