Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Snažna ljubav

Intenzivna strast može ublažiti osjećaj boli

'Couple kissing'
'Jupiterimages'
15.10.2010.
u 18:00

Intenzivna strast i osjećaj zaljubljenosti sve je što vam je potrebno da prebolite bol, barem ako je vjerovati novim istraživanjima sa Sveučilišta Standford.

Intenzivna strast i osjećaj zaljubljenosti sve je što vam je potrebno da prebolite bol, barem ako je vjerovati novim istraživanjima sa Sveučilišta Standford. Istraživači su otkrili kako je u studenata koji su bili izloženi podražaju u obliku pečenja dramatično ublažen taj osjećaj kad im je pokazana fotografija njihovih partnera. Slike izazivaju emocionalni odgovor koji aktivira dopamin u mozgu povezan s motivacijom i nagrađivanjem, prenosi Daily Mail.

– Kad ljudi osjećaju toliku strast, postoje velike promjene u raspoloženju koje utječe na njihov doživljaj boli – rekao je profesor Sean Mackey sa Sveučilišta Stanford. Pomisao na voljenu osobu intenzivno aktivira područje za nagrađivanje u mozgu, isto ono koje se uključi kada se uzima kokain.

Ključne riječi

Komentara 3

MI
MINERVA
18:57 15.10.2010.

...umjesto tablete protiv bolova... zaljubimo se ...kako je to jednostavno...

Avatar Časna seka
Časna seka
22:57 15.10.2010.

Nije se dosta zaljubiti, treba isprakticirati intenzivnu strast.

ZA
zan
01:02 16.10.2010.

Zelite zaraditi novac za sve sto radite na Facebooku ili Twitteru! PEOPLE STRING JE IME JEDNE SASVIM NOVE KOMPANIJE ILI SOCIJALNE MREŽE KOJA SE POJAVILA PRIJE PAR MJESECI I KOJA PRETENDIRA DA BUDE KROV NAD SVIM MREŽAMA. VEČ JE ODAVNOO \"PRESKOIČLA\" POPULARNI TWITTER ALI OZBILJNO PRIJETI DA UGROZI JOŠ POPULARNIJI FACEBOOK.Ovaj NOVI program je POTPUNO BESPLATAN !! A kako se po youtube prica i mnogim drugim saitovima IZGLEDA da se radi o Ozbiljnoj Kompaniji koja od svojih prihoda Isplačuje 70% Svojim članovima. Ukljucite se u Peoplestring prije svojih prijatelja, izgradite mrezu prijatelja i zaradite: http://www.peoplestring.com/?f=dikobraz VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=rVvIjB_x8ik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije