Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolest joj je promijenila život

Imala je tumor na mozgu, a liječnici su tvrdili da pati od depresije i anksioznosti

Laura Skerritt
21.01.2020.
u 16:25

Sve je počelo s mučninama i migrenama, a liječnici su joj rekli da je to od anksioznosti i depresije dok je nju napadala smrtonosna bolest.

Laura Skerritt (22) patila je od jakih glavobolja i mučnina, a kao terapiju dobila je antidepresive koji, naravno, nisu nimalo pomogli. Instruktorica plivanja iz Templecombe u Somersetu je u studenom 2018. počela otežano hodati i dobivala je napadaje. Napravljeno je snimanje mozga koje je otkrilo da ima tumor veličine teniske loptice.

Foto: Laura Skerritt

Djevojka je hitno prevezena u salu na operaciju kako ne bi doživjela napadaj ili moždani udar. Sada je iznijela svoju priču za Metro.co.uk kako bi osvijestila ljude o ovoj bolesti i ohrabrila ih da svoje stanje pregledaju do kraja ako sumnjaju u dijagnozu.

"Više od dvije godine trebalo je da mi se postavi dijagnoza tumora na mozgu tako da dijelim svoju priču da probudim svijest. Bilo je tako frustrirajuće kada su mi liječnici rekli da su moji simptomi povezani s mentalnom bolešću. Znala sam da to nije istina."

Foto: Laura Skerritt

U prosincu 2018. Laura je operirana čak 13 sati kako bi joj uklonili 80 posto tumora kojem su neki dijelovi bili neoperabilni. Oporavak je bio jako težak.

"Izgubila sam preko 12 kilograma, morala sam naučiti ponovno govoriti i stalno me sve boljelo jer su mi mišići jako oslabili. Sada trebam još jednu operaciju i osam tjedana radioterapije. Bit će mi jako teško vratiti se u bolnicu, ali nadam se da ću uspjeti izdržati terapiju."

Laura i dalje osjeća simptome i kaže kako joj je bolest potpuno promijenila život: "Sve do moje dijagnoze nikada nisam brinula oko zdravlja, a kamoli oko vlastite smrti. Bolesti mi je promijenila pogled na život. Nisam sigurna želim li djecu jednog dana jer me strah da mi se bolest ne vrati. Morala sam odustati od autoškole, a s obzirom na to da živim u predgrađu, ovisna sam o drugima." 

Skerritt radi u udruzi za podizanje svijesti o tumoru na mozgu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije