Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rijetki poremećaj

Svaki put kada se uzruja, srce ove djevojčice (2) prestaje kucati na nekoliko minuta!

Foto: Facebook
1/3
16.01.2020.
u 12:14

Jedna majka snimila je potresni video svoje dvogodišnje curice koja ''umire'' na njezinim rukama nakon što se uzrujala. Njezino srce prestane kucati kada se uplaši ili iznervira.

Bethany Davis (2) stoji pokraj majke Natalie Davis (31) uplakana i odjednom prestane disati. Majka tada spusti kćer na pod u ležeći položaj, a nakon nekoliko sekundi Bethany se ''vrati'' uplakana dok je mama umiruje. Video je prenio i Today news. 

Čak i najmanja doza straha ili boli može ugroziti Bethanyn život – dolazi do loše komunikacije između njezina srca i mozga, što djeluje tako da srce nakratko prestane kucati. Bilo je i duljih napadaja kada su Natalie i njezin suprug Paul Davis (33) gledali svoju malu curicu kako joj tijelo polako plavi i kako dobiva konvulzije. Opisali su horor kada su ih djeca zvala uplašena da je Bethany mrtva jer je dobila napadaj pred njima. Roditelji si ne mogu pomoći, paničare svaki put kada se to dogodi i stalno su u strahu.

Foto: Facebook/RTL

Natalie kaže: "Strašno je, moje dijete u mojim rukama mrtvo je na nekoliko sekundi, a ja joj ne mogu pomoći. Prvi put sam užasno paničarila i plakala, a uvijek sam mislila da sam mirna osoba. Uznemireno sam zvala hitnu, a oni bi me zamolili da se probam smiriti jer me ništa ne razumiju. Prije nego što krene napadaj, Bethany ima uplašen izraz lica i samo prestane disati. Cijelo tijelo postane plavo, ukoči se, a nekad počne trzati."

Ostala djeca, Triston (13), Lily (10), Jude (3) i sedmomjesečni Elijah svaki put dožive strah i paniku, počnu vrištati misleći da je Bethany mrtva. Jednostavno ne razumiju ovu situaciju.

Uvijek je bila potpuno zdrava i sretna, sve dok se nije dogodio prvi napadaj u svibnju prošle godine kada je udarila glavom tijekom igranja. Počela je plakati i prestala disati. Natalie je odmah nazvala hitnu koja je stigla za tri minute, kada je Bethany već bila dobro, kao i njezini nalazi nakon pregleda.

Foto: Facebook/RTL

U bolnici su rekli da će ovo stanje proći i da se roditelji ne trebaju brinuti. Ipak, Natalie je bila uvjerena da tu postoji još nešto i tražila da Bethany pregleda kardiolog. Nalazi su pokazali da dolazi do krivog spoja između mozga i srca kada doživi najmanju dozu straha, stresa i nervoze.


 

Bethany je u studenome dijagnosticirana vazovagalna sinkopa zbog koje padne u nesvijest, odnosno prestane disati. Dana 3. siječnja je operirana kako bi joj se u prsa postavio snimač koji će tjedan dana 24 sata snimati rad srca.
Nakon toga liječnici će vidjeti treba li joj ugraditi pacemaker, ali roditelji prvo žele vidjeti postoji li neka druga terapija.

Foto: Facebook/RTL

Natalie kaže: "Drugi put kada se dogodilo hodala je prema meni uzrujano, raširenih ruku za zagrljaj, a onda se samo onesvijestila i poplavila. Kada su mi rekli da će to proći, osjećala sam se grozno jer sam znala da nešto nije uredu. Kao da su nam rekli da nema spasa. Bilo je olakšanje kada nam je kardiolog rekao što joj je. Iako joj srce prestane kucati na samo par sekundi i sve bude normalno nakon toga, jako se bojimo."

Najmanji šok, čak i kada mama povisi glas, kod Bethany potiče napadaj. Natalie i Paul uzeli su psa koji je naučen prepoznati i upozoriti svaki put kad Bethany prestane kucati srce.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije