Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije se predala

Imala je male šanse da ponovno hoda, a ona je zadnji dan terapije zaplesala

Privatna arhiva
11.02.2020.
u 23:37

Imala je vrlo rijetku ozlijedu kralježnice, ali to ju nije zaustavilo te se nije htjela predati.

Jennifer Parker je četrdesetosmogodišnjakinja iz Teksasa koja je 2018. godine zadobila aneurizmu mozga, koja joj je uzrokovala kratkotrajnu amneziju i vrlo rijetku ozljedu kralježnice zbog koje je morala biti u invalidskim kolicima. Liječnici su joj rekli da ima jako malu šansu za ponovnim hodanjem, a kamoli za plesanjem, piše nypost.com.

"Imala sam toliko komplikacija da neurolozi nisu znali kakve su moje šanse za ozdravljenjem", rekla je Jennifer te nadodala kako je već imala nekoliko operacija mozga i kralježnice. No, dvije godine nakon njene aneurizme i mnogobrojnih mjeseci terapije Jennifer više nije u invalidskim kolicima, a svoj uspjeh proslavila je plesom ispred svojih prijatelja i bližnjih.

Prošle godine Jennifer i njen suprug Travis šalili su se za vrijeme njenih terapija da će uskoro ozdraviti i plesati 'elecrtic slide', a Jennifer je to shvatila ozbiljno i odlučila plesom pozdraviti svoju bolest. Tada je njena liječnica Victoria Nunez osmislila plan da Jennifer na zadnji dan terapija iznenadi velikom publikom.

Parker je nakon mnogobrojnih operacija prva dva mjeseca provela u krevetu, ali onda je krenula sa zahtjevnom fizikalnom terapijom koja se sastojala od jednog sata fizičkih vježbi šest dana tjedno i jednog sata dnevno pet dana tjedno kada je ponovno učila tipične stvari, kao što je pranje zuba.

"Planirala sam raditi sve što mogu, sve dok to više ne mogu raditi", rekla je Parker o svojoj fizikalnoj terapiji. Nije htjela odustati i nikad nije prihvaćala ne kao odgovor. Uspjela je ipak pobiti svaku sumnju i zaplesati zadnji dan terapije.

U budućnosti planira jako puno planinarenja i raznih fizičkih aktivnosti kako bi ostala u formi, a ima i svoje ciljeve u životu. "Želim raditi nešto što će stvarno potaknuti promjene i želim biti pozitivan uzor drugima. U svojoj bolesti pronašla sam novu zahvalnost za svoj života, a i strpljenje", rekla je Jennifer i podijelila svoju novu mantru: "Radi što hoćeš, sve dok možeš jer tko zna što će biti sutra."

Pogledajte kako održavati težinu nakon 50. godine:

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Ironman0105
Ironman0105
01:24 12.02.2020.

Takva vrsta plesa zove se line dancing. Electric slide ne postoji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije