Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bitno

Idete na razgovor za posao? Obavezno pitajte ovih 5 pitanja

shutterstock
08.03.2021.
u 15:30

Odgovori na ova pitanja reći će vam puno o tvrtki.

Liza Kirkpatrick, direktorica Centar za upravljanje karijerom, otkrila je za CNBC nekoliko pitanja koja bi svaka osoba trebala postaviti na razgovoru za posao, a nerijetko se dogodi da ih od treme i uzbuđenja zaboravi. Ako idete na intervjue, pokušajte ostati smireni i imajte ovo na umu kako biste se što bolje informirali o potencijalnom radnom mjestu.

1. Kako ova tvrtka radi na promicanju raznolikosti, jednakosti i uključenosti?
Iako je ovo pitanje 'škakljivo' i mnogi se neće odvažiti postaviti ga, neophodno je. Vi trebate dobiti širu sliku o tome koliko je tvrtka pravedna, koliko uključuje djelatnike u bitne stvari i koliko cijeni razlike među njima. Njihov odgovor odmah će vam reći jeste li za taj posao ili ne.

Koju boju odjeće izabrati za razgovor za posao?

1/4

2. Po čemu se moje vještine razlikuju od vještina drugih kandidata i postoji li nešto u mom životopisu zbog čega možda ne prođem intervju?
Ako poslodavac počne pričati da su neke vaše vještine slabije od tuđih, možete razgovarati o nekim jedinstvenim koje posjedujete, a niste ih naveli u životopisu ili ste prilično sigurni da ih nitko drugi nema. Također, ovakvim pitanjem pokazujete samosvijest, a to je jedna karakteristika koja poslodavce privlači. Možda njihov odgovor neće biti ugodno čuti na prvu, ali bolje da ga saznate prije drugih razgovora.

3. Koji su najveći izazovi s kojima ću se suočiti tijekom probnog perioda i kako će se mjeriti uspjeh?
Ako vam poslodavac sam ne postavi ovo pitanje, postavite ga vi. Tri mjeseca je uglavnom probni period tijekom kojeg on shvati je li zapošljavanje vas bila dobra ideja ili ne. Stoga je dobro biti spreman i razumjeti kakva su očekivanja i pokazuje li vaše iskustvo i vještine da ste pravi za tu ulogu.

U Trogiru možete probati biftek omotan zlatom:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije