Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sajam županija

I ministri Jakovina i Grčić vole torbice kakve i Jadranka Kosor

mina petra
Foto: nnn
1/3
21.09.2012.
u 08:00

Ministri su pozdravili su ovu inovativnu ideju malog ženskog poduzetništva i obećali svoju potporu u realizaciji projekta ''Ceker za laptop''

Izložbeni prostor Hrvatske etnokuće “Materina priča” na otvorenju priredbe ‘'Svi zaJedno, hrvatsko naj'’ obišli su ministri Tihomir Jakovina i Branko Grčić, a razgledali su rukotvorine žena te se oduševili cekerom od kukuruzne komušine u funkciji torbe za prijenosno računalo. Izradu cekera od prirodnih ekoloških materijala – komušine – prikazale su  Rozina Kralj i Štefanija Pertlik iz sela Dunjkovec, a autorica dizajna Mina Petra predlaže da ga se uvrsti kao protokolarni dar. 

 U njemu je sadržana stoljetna tradicija i rad žena iz ruralnih krajeva,  dizajnerica naglašava kako  je ceker odličan suvenir svim sudionicima skupova i kongresa umjesto jeftinih, plastičnih torbi. Na taj način zaposlili bi žene hrvatskog sela, korisno upotrijebili ostatak nakon berbe kukuruza u poljoprivredi te sačuvali od zaborava vrijednu vještinu izrade.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije