Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oduševljeni su

Hrvatski studenti vratili se s prakse u Huaweiju puni dojmova: Jako nas cijene

Marko Njirjak
13.11.2019.
u 13:10

Studenti su prošli i sve važne teme vezane za razvoj novih tehnologija, u planu je da još 50 ljudi ode u Kinu na praksu

Deset hrvatskih studenata bilo je dva tjedna na praksi u sjedištu tvrtke Huawei u kineskom Shenzhenu, a sada su se vratili svojim kućama puni dojmova. Ovo je prvi ciklus globalne inicijative stipendiranja i razmjene studenata u koji se od ove godine uključila i Hrvatska.

Foto: Marko Njirjak

Studenti su imali priliku upoznati se s brojnim novim stvarima, a saznali su i mnogo toga o povijesti kompanije te njezinim ciljevima te su vidjeli i kako rade zaposlenici. 

"Huawei puno ulaže u istraživanje i razvoj, a znanje i stručnost iznimno cijene. Kompanija je u okviru kampusa u Shenzhenu, koji je zaista golem, izgradila i sveučilište za edukaciju zaposlenika gdje smo i mi imali predavanja", rekao je Matej Džijan s Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijske tehnologije u Osijeku. 

Foto: Marko Njirjak

Studenti su prošli i sve važne teme vezane za razvoj novih tehnologija. Tako su se upoznali s umjetnom inteligencijom, 5G tehnologijom, tehnologijama u oblaku, a imali su priliku i vidjeti proizvodni proces iz prve ruke. 

Foto: Marko Njirjak

Osim toga, upoznali su i kinesku kulturu, naučili nešto kineskog jezika, a obišli su i najpoznatije kulturne destinacije. 

"Huawei je nas je vodio u razgledavanje Kineskog zida, obišli smo Tiananmenski trg i jedan od najvećih trgovačkih centara na svijetu Slik Street. Stekli smo dojam da nas Hrvate u Kini zaista cijene. Veliko hvala tvrtki Huawei, Središnjem državnom uredu za razvoj digitalnog društva, NR Kini i svima koju su na bilo koji način uključeni u provedbu ovog projekta. Drago nam je što je naš trud prepoznat i što smo dobili ovakvu prekrasnu priliku za profesionalni, ali i osobni razvoj koji je je iz temelja promijenio naš pogled na ICT karijere koje su, nadam se, pred nama", rekao je Ivan Ratković s Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu. 

Foto: Marko Njirjak

U sklopu projekta Seeds for the Future u narednih pet godina proći će 50 najboljih hrvatskih studenata s tehničkih i ICT fakulteta.

Pogledajte čovjeka koji već 47 godina prodaje kestene na Cvjetnom trgu: 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije