Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 189
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
što jedu diljem svijeta

Grah i kobasice za doručak? Oni će reći: Nezaobilazan izbor

Grah varivo
Foto: Thinkstock
02.06.2015.
u 08:16

I dok ga mnogi preskaču ne pridajući važnost prvom obroku, diljem svijeta na stolovima će se naći različite kombinacije, nekima i nespojivih namirnica

Doručak je najvažniji obrok u danu i trebao bi biti kombiniran od zdravih namirnica.

I dok ga mnogi preskaču ne pridajući važnost prvom obroku, diljem svijeta na stolovima će se naći različite kombinacije, nekima i nespojivih namirnica.

Iako grah i kobasice nama nimalo ne zvuče kao prvi izbor pri odabiru namirnica za doručak, upravo njih ćete naći na svom tanjuru za prvi obrok u danu u jednoj od varijacija  engleskog doručka, piše Sophie u blogu na portalu HostelBookers u kojem opisuje što sve ljudi jedu za najvažniji obrok u danu diljem svijeta.

Na tanjuru će se naći i gljive, slanina, jaja i tost uz nezaobilaznu jutarnju šalicu čaja.

Izraelcima će se na tanjuru za doručak naći svježi kruh, razne vrste čvrstog ili mekog sira, svježi sok, masline, maslac i džem.

Tamni sirup "stroop" naći će se na slatkim palačinkama od jabuka za doručak u Nizozemskoj.

Tradicionalni poljski doručak, poznat kao jajecznica kombiniran je od jaja prekrivenih kriškama kielbase i dvije palačinke od krumpira.

Očekivano, gotovo je nezamislivo da se na tanjuru u egzotičnim Havajima ne nađe voće. Upravo voće je primarni izbor tamošnjih žitelja, a može biti posluženo i uz pecivo.

Šveđani će za doručak najčešće jesti palačinke punjene slatkim, voćnim punjenjem.

Islanđani se bore protiv hladnih i tamnih jutara toplim doručkom. Na tanjuru će se tako naći zobene pahuljice sa smeđim šećerom, grožđicama i orašastim plodovima.

Portugalci će uživati na početku dana uz topli kroasan i kavu, baš kao i Talijani.

Australcima je doručak nezamisliv bez vegemitea, ljepljivog, tamnog i slanog namaza bez kojeg ne idu ni na put.

Brazilci će uživati na doručku uz pecivo, više vrsta mesnih suhomesnatih narezaka i sira.

>>Jesu li zdrave palačinke, milkshake i sladoled dovoljni razlozi da više nikad ne preskočite doručak?

 

Komentara 3

Avatar baracuda
baracuda
08:30 02.06.2015.

Pogrešno. Grah se jede u večernjim satima zbog duljeg vremena probave, tako da ujutro osjetimo pozitivan učinak te hrane. Zo vrlo dobro znaju planinari, alpinisti... oni čije tijelo očekuju veliki napori.

FN
fnja.njimko
09:06 02.06.2015.

Do odlaska na počinak grah se već uglavnom izvjetri iz organizma, pa ga je stoga možda bolje konzumirati u jutarnjim satima radi mirnijeg sna i ugodnije atmosfere za spavanje.

BA
Bananaman
09:28 02.06.2015.

Treba napomenuti da Englezi jedu slatki grah sa rajcicom iz konzerve a kobaje su one za rostilj ,znaci jedno 20000000000% drugcije od naseg graha sa kobasicom !! Meni osobno burek I jogurt kombinacija najbolja za dorucak !!Naravno ne svaki dann treba jesti raznoliko !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije