Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne smije se deterdžentom

Drvenu dasku za rezanje savršeno očistite uz ova dva prirodna proizvoda

shutterstock
24.07.2020.
u 07:00

Daske za rezanje na sebi imaju puno posjekotina te se trebaju redovito čistiti.

Jedna od najviše korištenih stvari u kuhinji je daska za rezanje. Koristi se gotovo svakodnevno pa nije ni čudo da je prljava. Kad se radi o drvenim daskama za rezanje, trebaju se češće prati, ali na određen način jer ne smiju u perilicu posuđa. Stoga vam donosimo kako očistiti dasku za rezanje na prirodan način bez kemikalija.

Jedna žena na svom TikTok profilu podijelila je video u kojem objašnjava kako čisti svoju drvenu dasku za rezanje sa samo dva prirodna proizvoda - limunom i soli. Za najbolji rezultat potrebna je morska sol, ali jednako je učinkovita i obična kuhinjska sol. 

@acleanbee

how to remove stains and weird smells from a wooden cutting board ##cleankitchen ##cleaningtips ##foryoupage ##foryou ##4yp ##4u

♬ original sound - acleanbee

Limun prerežite na pola te jednom polovicom limuna namažite svoju dasku za rezanje. Na dasku dodajte sol te polovicom limuna ponovno sve utrljajte u dasku za rezanje. Sve dobro isperite toplom vodom te osušite dasku papirnatim ručnicima, kako vam se drvo ne bi iskrivilo. Bez mrlja i neugodnih mirisa u samo nekoliko sekundi. 

Video o pravilnom cijeđenju tjestenine izazvao burnu raspravu:

Komentara 1

ZC
zorro.cz
19:41 24.07.2020.

Dobro došli u svijet stvarnosti... a tko to ne zna? Još je moja baka koja je umrla 1984. u 86. godini života tak čistila drvene daske...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije