Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Savjeti stručnjaka

Daske za rezanje, kuhinjske krpe... Znate li koliko često biste ih trebali mijenjati?

shutterstock
08.04.2020.
u 07:00

Svakodnevnim korištenjem oni se prljaju i uništavaju, a evo koliko često bi se trebali mijenjati.

Jedne od najprljavijih stvari u kućanstvu su stvari u kuhinji koji se koriste svakodnevno. Kućne potrepštine, poput spužvice za pranje ili kuhinjskih krpa, mogu postati idealno mjesto za razmnožavanje bakterija. Budući da one svakodnevno dolaze u dodir s vašim rukama, hranom i licem, saznajte koje je idealno vrijeme da se one očiste ili zamjene, prenosi bhg.com.

Pogledajte hit recept Zagrepčanke za kruh koji svakome uspije: 

Daske za rezanje su jedna od najsvestranijih kućnih potrepština. Savršene su za pripremu hrane, a imaju dug životni vijek, ako se pravilno održavaju i pohranjuju. Daske za rezanje, bilo da su plastične ili drvene, trebali bi se mijenjati kada primijetite dublje rezove u njihovoj površini, jer je to savršeno mjesto za bakterije.

Spužvice za pranje se koriste svakodnevno i dolaze u dodir s raznim bakterijama i prljavštinom, stoga nije ni čudno da se brzo prljaju. Kako biste ih očistili, nakon korištenja možete ih zagrijati u mikrovalnoj pećnici ili prati u perilici suđa, a preporučuje se njihovo mijenjanje barem jednom mjesečno. 

Kuhinjske krpe su odlične za brzinsko čišćenje ostataka ili prolijevanja hrane, ali i one dolaze u dodir s raznim prljavštinama. Kako biste se osigurali od bakterija, kuhinjske krpe mijenjajte svakodnevno, a prljave dobro prokuhajte u vrućoj vodi. Kuhinjske krpe koje su poderane ili imaju mrlje koje se ne daju oprati, bacite u smeće.

Iako vam od starog začina ne može biti ništa, neće vam dobro začiniti hranu te će je ostaviti bez okusa i mirisa. Svaki začin ima rok trajanja, kao i ostale namirnice. Stoga sljedeći put kada čistite kuhinju, riješite se svih starih začina. Većina ih uglavnom može stajati do dvije godine, a onda su spremni za mijenjanje.

Pogledajte koliko muškaraca u Hrvatskoj svakodnevno obavlja kućanske poslove:

Komentara 1

SO
Somelier
11:04 08.04.2020.

Koristiti dok se ne poderu. Sad samo recite da moramo sve pobacati i novo pokupovati i onda corona može stati a trgovine sa novim cijenama početi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije