Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Doznajte kojih pet zahvata su najpopularniji u estetskoj kirurgiji

Estetska kirurgija
Foto: Shutterstock
1/2
21.05.2019.
u 10:52

Zagrebački estetski kirurzi posljednjih godina bilježe rast inozemnih pacijenata, a to se posebno odnosi na zemlje njemačkog govornog područja kao i susjedne zemlje. Pogledajte zbog kojih zahvata pacijentice najčešće posjećuju zagrebačke estetske klinike

Za mnoge ljepota nema cijenu, pa je tako potražnja za estetskim zahvatima danas veća nego ikad. Naši estetski stručnjaci imaju svjetski renome i među najboljima su u svijetu, a Zagreb ima vrhunske estetske klinike koje se mogu pohvaliti inovativnom tehnologijom i nižim cijenama od drugih zemalja EU. Neke od najeminentnijih zagrebačkih klinika za estetsku kirugiju zasigurno su: Poliklinika Bagatin, Poliklinika Duduković, Poliklinika Milojević, Poliklinika Glumičić te Poliklinika Eljuga.

Posljednjih godina intenzivno pratimo porast u broju inozemnih klijenata s obzirom na to da su nam i aktivnosti u privlačenju istih iz godine u godinu sve veći i svake godine smo sve više fokusirani na strana tržišta. U 2018. smo imali rast od 55 posto u broju klijenata što je rezultiralo rastom od 54% u prometu od inozemnih klijenata u odnosu na 2017. godinu. Trenutačno najveći broj naših klijenata dolazi s germanskog govornog područja, primarno su to Njemačka, Švicarska i Austrija te sve veći rast imamo i iz susjednih zemalja BIH, Slovenije i Italije. Ta su nam tržišta trenutno i fokus za daljnji rast s najvećim naglaskom na našu dijasporu u inozemstvu jer ipak su oni naši najjači i najglasniji ambasadori - kaže dr. Dinko Bagatin, estetski kirurg iz zagrebačke Poliklinike Bagatin. Mnogi u Zagreb dolaze upravo zbog estetskih tretmana, a mi vam donosimo pregled onih najpopularnijih.

1. Korekcija grudi
U korekciju grudi spadaju povećanje, podizanje, smanjenje ženskih, ali i muških grudi. Žene se najčešće odlučuju za povećanje grudi. Izbor prave veličine implantata najvažnija je zajednička odluka pacijenta i kirurga. Povećanje grudi kirurška je metoda kojom se poboljšava izgled ili postiže veći volumen grudi te jedan je od najčešćih zahvata. Izvodi se ugradnjom implantata koji su dizajnirani tako da povećavaju male, nerazvijene grudi ili pak poslije dojenja da bi vratili i povećali volumen grudi. U Poliklinici Bagatin koriste isključivo Mentor implantate tvrtke Johnson & Johnson koji se proizvode u strogo kontroliranim uvjetima. Implantati su punjeni kohezivnim silikonskim gelom najnovije generacije, a pacijentica može birati između dva oblika implantata, anatomskog u obliku suze ili okruglog, ovisno o efektu kojeg želi postići. Prije same operacije u 3D simulaciji možete vidjeti kako biste izgledali nakon zahvata što uvelike pomaže komunikaciji između doktora i pacijentice. Taj uređaj naziva se VECTRA XT 3D i u Hrvatskoj je dostupan samo u Poliklinici Bagatin. I Poliklinika Glumičić nudi korekciju grudi, a povećanje rade s najnovijom generacijom implantata, koja je izuzetno sigurna, nije kancerogena, a može se po postavljanju implantata planirati trudnoća, roditi i dojiti dijete. U klinici Glumičić također koriste najkvalitetnije implantate(Mentor i Polytech), sa svim potrebnim registracijama u Hrvatskoj, EU i SAD-u. Svaka pacijentica po obavljenom zahvatu dobiva kompletnu dokumentaciju u pisanom obliku i registraciju implantata. Kako je nova generacija implantata punjena specijalnim kohezivnim gelom, više nema straha od pucanja i razlijevanja sadržaja implantata te njegova širenja u druge dijelove tijela. Uz povećanje grudi, pacijentice sve češće traže podizanje grudi nakon trudnoće i dojenja, a sve je traženiji zahvat smanjenja grudi, kako kod žena tako i muškaraca kojima preteške ili prekrupne grudi uzrokuju tegobe i poteškoće u svakodnevnom životu.

2. Liposukcija
To je jedan od najpopularnijih kozmetičkih kirurških zahvata koji zaista može smanjiti i preoblikovati određeni dio tijela. Njome se u pravilu ne rješava prekomjerna tjelesna težina, već je to kirurška metoda za uklanjanje nakupina masnog tkiva i ublažavanje celulita na mjestima gdje to nije moguće postići na bilo koji drugi način, a rezultat je promjena konture tijela. Liposukcija je vrlo sigurna metoda, s vrlo niskim postotkom mogućih komplikacija. Operacija se izvodi u općoj anesteziji.

Vaserlipo ultrazvučna liposukcija

Svaka osoba na nekom dijelu svog tijela ima tvrdokorne masne naslage kojih se nikako ne može riješiti –jače ruke, snažniji listovi, deblja bedra, trbuh ili izraženi podbradak. Često, ma koliko dijeta isprobali i redovno vježbali te masne naslage ne odlaze. No, postoji rješenje. VASERlipo - najmodernija tehnologija u svijetu liposukcije, koja je postala zlatni standard oblikovanja tijela. VASER liposukcija je walk-in-walk-out postupak (npr. operacija bedara VASER liposukcijom omogućava pacijentu povratak na posao već nakon dva dana, a kod drugih vrsta liposukcije oporavak može potrajati i dulje od 2 tjedna). Hospitalizacija traje od sedam do 24 sata.

3. Pomlađivanje lica - Full Face Approach
Kada je riječ o pomlađivanju, apsolutni broj 1 su dermalni fileri i Vistabel (europski naziv, u svijetu poznatiji kao botoks). Tretmani su podijeljeni i po godinama, odnosno prema stanju kože. Facelifting spada među najefektnije zahvate osvježenja izgleda lica i vrata.

- Klijenticama u 30-ima koje dođu u Polikliniku Bagatin sigurno ćemo pokušati održati stanje kože (u slučaju da ne postoji ništa što se treba liječiti) tretmanima mikrodermoabrazije, laserskim pomlađivanjem, Med Visage). Kod onih koje možda već imaju naglašene bore i kod kojih je došlo do određenog stupnja fotooštećenja, krenut ćemo s terapijom botoksom kako bi prevenirali kod još većeg produbljivanja bora. Dermapen je još jedan od popularnih tretmana - smatra estetski kirurg Dinko Bagatin. Dodao je da u 40-ima prvo gdje vide gubitak volumena je područje kapaka. S godinama se mijenja i oblik lubanje i lice se spušta prema dolje. Suzni kanal daje izgled tamnije kože (podočnjaci), upalih očiju i umornog pogleda što se vrlo lijepo može korigirati s vrlo malo materijala hijaluronskog dermalnog filera i tu dermalni fileri i Vistabel igraju glavnu ulogu. U 50-ima se također koriste dermalni fileri, a često se radi i pomlađivanje uređajem Renew lift koji baš ide do SMAS tkiva (zamjena je za kirurški lifting lica). U poliklinici Glumičić također vam je na raspolaganju zatezanje kože lica i vrata (face lifting) koji spada među najefektnije zahvate pomlađivanja i osvježenja izgleda lica i vrata. Pažljivim kirurškim pristupom i modernom tehnologijom omogućava se uklanjanje suvišne, viseće kože lica i vrata te podbratka kao i eliminacija bora. Istovremeno, koristeći tzv. SMAS tehniku, muskulatura lica i vrata vraća se u svoj prijašnji položaj.

Foto: Shutterstock

4. Silhouette Soft konci za lifting lica
Silhouette Soft konci za lifting lica pružaju vam priliku da vratite taj osmjeh i svježinu i to bez opće anestezije, boravka u bolnici i dugog vremena oporavka. Učinak podizanja je trenutan i nenametljiv te je rezultat podizanja tkiva za vrijeme namještanja niti. Nakon umetanja niti, doktor lagano pritišće tretirano područje i tako oblikuje površinu kože i čini je vidljivo zaglađenom. Učinak regeneracije je postepen i prirodan: polilaktična kiselina (PLA), osnovni sastojak niti je polimer poznat na polju medicine već godinama (konci, ortopedski štapići, šarafi i čavlići za frakture kostiju izrađeni su od PLA). Razlog tome je što je taj polimer posebno biokompatibilan s ljudskim bićima te ujedno biorazgradiv.

Nakon umetanja niti, polilaktična kiselina djeluje na dublje slojeve kože i prirodno stimulira tijelo na proizvodnju vlastitog kolagena. To djelovanje, koje se nastavlja kroz vrijeme, pomaže u povećanju volumena obješenog područja kože i postepeno prirodno obnavlja oblik lica.

Silhouette Soft konci za lifting lica je revolucionaran tretman za klijente koji traže značajno podizanje bez invazivnog kirurškog zahvata.

Ovaj tretman prikladan je i za muškarce, i za žene koji žele ostvariti mlađi izgled bez ograničenja tradicionalnog Face Liftinga.

5. Povećanje stražnjice
Lijepo oblikovanom stražnjicom naglašavaju se proporcije i uravnotežena tjelesna kontura. Implantatima se može korigirati ravna, asimetrična ili obješena stražnjica. Ugradnjom implantata razrješuju se i urođene i stečene deformacije glutealne regije. Povećanjem stražnjice, tijelo se skulpturira i čini skladnijim.

Poliklinika Duduković nudi inovativnu metodu povećanja stražnjica vlastitom masti (Brazilian butt lift). Brazilian butt lift postupak je kojim se povećava stražnjica i postiže njezin ljepši oblik. Za povećanje stražnjice koristi se transfer vlastite masti. U postupku se za podizanje i naglašavanje stražnjice koristi vlastito masno tkivo. Treba naglasiti kako su idealni kandidati za ovaj zahvat osobe koje imaju dovoljno kvalitetnog masnog tkiva koje bi se moglo iskoristiti za lipofilling stražnjice. Postupak uključuje prikupljanje masnog tkiva s područja gdje ga ima dovoljno. Potom se to masno tkivo obrađuje i reinjektira u drugi dio tijela. Kako bi se stražnjica dodatno naglasila, u postupku se može dodatno napraviti liposukcija trbuha, struka i bedara, čime se postiže ženstvenija figura i naglasak stavlja na stražnjicu i bokove. Oporavak traje od jednog do dva tjedna.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije