Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Super ideje

Dosadila vam je odjeća koju imate u ormaru? Evo kako je osvježiti na jednostavan i prirodan način

shutterstock
03.09.2020.
u 07:00

Sve što vam je potrebno zasigurno već imate u svom kućanstvu pa je samo potrebno malo volje

Ponekad lako zaboravimo na odjevne komade koji nam stoje na dnu ormara i samo skupljaju prašinu, ali stručnjaci jednog modnog časopisa podijelili su kako na prirodan način promijeniti njihov izgled i dobiti potpuno nove komade. Sve što trebate napraviti je odjeću pobojati prirodnim sastojcima i dobit ćete nove komade koje ćete ponovno rado nositi, prenosi Daily Mail.

Bakreni novac za plavu

Namakanje bakrenih kovanica u vodi ispušta plavu boju. Jednom kad se dodaju kovanice, voda postaje plava - sve što trebate je ostaviti odjeću da se natopi, a kad postigne željenu nijansu, samo je trebate isprati.

Kora avokada za crvenu

Umjesto da bacite ostatke avokada, možete napraviti prekrasnu crvenu boju za odjeću. Prvo uklonitejestivi dio avokada i košticu protrljajte vlažnom krpom, a zatim ostatke kuhajte u tavi. Nakon što se crvena boja oslobodi, uronite odjeću u smjesu dok ne postignete željenu boju i isperite je u hladnoj vodi prije nego što stavite na sušenje

Ružmarin za žutu

Stavite odjeću u lonac s nekoliko grančica ružmarina. Jednom kada smjesa počne ključati, voda će požutjeti i obojati odjeću. Odjeća treba biti ostavljena u tekućini najmanje 45 minuta kako bi dobila željenu nijansu

Crveni kupus za ljubičasto

Crveni kupus može pretvoriti vašu odjeću u, ne samo ljubičastu, već ružičastu i plavu. Jednostavnim dodavanjem tople vode odjeća će postati ljubičasta. Ulijte i malo octa i odjeća će postati ružičasta ili, ako želite da bude plava, dodajte sodu bikarbonu u vodu. Za samo pola sata, boja će se uvući u odjeću i ona će se transformirati u potpuno nove komade.

U subotu, 5. rujna, u Zagrebu se organizira okupljanje 'Festival slobode':

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije